Så meget er udbuddet af boliger til salg faldet

Antallet af boliger til salg falder - især små og mellemstor familiehuse er der blevet færre af.

Der er nu 40 procent færre boliger til salg i København end for et år siden, viser nye tal fra Boligsiden.dk. Det er specielt udvalget af små og mellemstore enfamiliehuse, der er blevet mindre. Og det betyder, at der nu kun er 722 villaer, rækkehuse og villalejligheder til salg i hovedstaden.

Antallet af huse til salg er faldet mest i Tårnby Kommune, hvor det er halveret på et år. Men om boligerne er solgte er taget af markedet kan ikke spores i tallene.

"Der bliver færre huse til salg i det meste af landet. Specielt på Sjælland er antallet af salgsskilte faldet markant. Et ustabilt boligmarkedet i 2009 har haft stor påvirkning på boligsælgerne, og der er simpelthen på landsplan sat 25 procent færre villaer til salg i 2009 end i 2008," siger kommunikationschef hos Boligsiden Birgit Daetz.

I København er det specielt udbuddet af de små og mellemstore villaer på under 180 kvm., der er faldet - der er sat 28 procent færre villaer på under 180 kvm til salg i København sammenlignet med i 2008.

Til gengæld viser tallene en lille stigning på fem procent i udbuddet af store villaer i hovedstaden.

Boligmarkedet på landsplan har oplevet et fald på syv procent i udbudte villaer, rækkehuse og villalejligheder til i alt 38.631 stk. til salg via mæglernes fællesportal boligsiden.dk.