Her er Danmarks dyreste huse

På trods af finanskrise og en punkteret boligboble, så er der stadig en stribe huse til salg i Danmark til solide millionbeløb.

Dette hus på Vedbæk Strandvej er til salg til den nette sum af 50.000.000 kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Jan Fog

Priserne på boligmarkedet er raslet ned i det seneste par år. Men blandt liebhaverne sættes der fortsat boliger til salg til op til 60 millioner kroner.
Her er de dyreste boliger i Danmark lige nu - og formentlig til nogle af de højeste udbudspriser i danmarkshistorien - som er fundet af Boligsiden.
Næste side: 14 lejligheder og havudsigt

Det billigste hus på listen er faktisk et feriecenter i Grønnestrandsvej ved Fjerritslev, som mægleren har sat til salg for 30 millioner kroner. Centeret kan givetvis ombygges til en herlig privatbolig. Men som ejendommen står, omfatter den 14 lejligheder samt fælles faciliteter, der omfatter sauna og et rum indrettet til sport.
Men det bedste argument for købet er nok den enestående istidsnatur med de såkaldte Svineklove til den ene side samt Vesterhavet til den anden side.
Næste side: Tidligere ambassade ved Øresund

I den anden ende af landet men til samme pris - 30 millioner kroner - er denne herskabsvilla til salg på Richelieus Alle i Hellerup.
Villaen ligger i 2. række fra Øresund på en 2.275 kvadratmeter stor grund. Huset har tidligere fungeret som ambassade, og det rummer blandt andet en dobbelt garage med el-port og au pair afdeling på 1. sal samt et 180 kvadratmeters ataliér på 2. sal med udsigt over sundet.
Næste side: Fredet hovedgård med hestefolde

Denne fredede hovedgård fra 1750 på Ørholmvej i Kongens Lyngby koster 32 millioner kroner. Der er direkte adgang til Mølleåen, og grunden rummer egen skov, hestefolde, tennisbane og swimmingpool.
Hovedbygningen er på 552 kvadratmeter foruden 276 kvadratmeters underetage med med egen indgang, der i øjeblikket bruges til erhverv samt separat afdelihng til en au pair.
Dertil omfatter ejendommen en sidefløj med hestebokse, en separat lejlighed samt moderne kontorer.
Næste side: 600 kvadratmeter på Strandvejen

I det traditionelle velhaverkvarter Klampenborg står ejendommen Strandøre på Strandvejen til salg for 32,5 millioner. Den indeholder mere end 600 kvadratmeter hvoraf godt halvdelen er bolig, 180 kvadratmeter er højloftet underetage med direkte adgang til haven, og 125 kvadratmeter er panoramaatelier på ejendommens 2. sal.
Ejendommen har uhindret udsigt op og ned langs kysten og ligger umiddelbart ved siden af den fredede park, der oprindelig hørte til den tidligere zarinaresidens på Hvidøre Slot.
Bibliotek, diverse pejse, vandudsigt, flere terasser og altaner er selvfølger i dette prisleje.
Næste side: Skråning mod Sundet

Nord for Klampenborg på Vedbæk Strandvej er prisen 35 millioner kroner for en moderne ejendom tegnet i 1964 af arkitekterne Jørgen Bo og Povl Vilhelm Wohlert, som på samme tid stod for opførelsen af kunstmuseet Louisiana.
Huset er på 464 kvadratmeter bolig i ét plan samt 144 kvadratmeter kælder i original stand og ifølge mægleren velholdt. Han påpeger dog muligheden for at modernisere ejendommen til nutidens krav og standarder.
Til gengæld ligger huset på en grund skrånende mod Øresund og med udsigt over selvsamme sund fra en hel endevæg i huset af glas.
Huset indeholder også en stor indendørs swimmingpool samt spa og tilstødende badeværelse.
Næste side: Engelsk landstil

I en helt anden stil end den foregående ejendom er Fredheimvej 2A i Vedbæk en herskabsvilla i engelsk landstil. Prisen er 35 millioner kroner  for de 400 kvadratmeter bolig samt den 7587 kvadratmeter store grund.
Grunden er omkranset af en havemur, og der er mulighed for at leje sig ind, hvis prisen er lidt for høj.
Næste side: Glashavestue mod Furesøen

Denne ejendom på Dronninggårds Allé 80 i Holte til 35 millioner kroner er landskendt som Mads Skjerns palæ. I virkeligheden ligger den med adgang til Furesøen på en knap 13.000 kvadratmeter stor grund med privat tennisbane og stor bådebro ud i Furesøen.
435 kvadratmeter bolig plus 199 kvadratmeter kælder giver plads til blandt andet en glashavestue mod søen, billardrum i kælderen samt vinkælder - foruden mange værelser og stuer. Garagen rummer tre biler.
Næste side: Palæ til 50 millioner kroner

Tilbage på Vedbæk Strandvej er nummer 434 til salg for 50 millioner kroner. Der er med ejendomsmægleren ord tale om en stor og klassisk palæejendom beliggende på en godt 5.000 kvadratmeter stor grund nord for Vedbæk Havn og direkte til Øresund.
Ejendommen er bygget i 1913 og indeholder 403 kvadratmeter over to etager plus et stort uudnyttet loft samt 181 kvadratmeter tør kælder. Huset indeholder alt hvad hjertet og familien begærer af rum samt vinkælder og dobbeltgarage.
Og omgivelserne byder på et strandhus samt et lysthus direkte til Øresund foruden et bassin med springvand.
Næste side: Egen bade- og bådebro

Den næstdyreste ejendom i Danmark lige nu ligger på Frederikkevej 20 i Hellerup. Den ligger selvsagt direkte til Øresund nær Hellerup Havn og med egen bade-/bådebro.
Ejendommen er på mere end 700 kvadratmeter bygget i 1905, og grunden er på godt 1.000 kvadratmeter.
Ejendommen er lige nu indrettet som et to-familiehus, hvilket kan videreføres eller laves om til én bolig af en ny ejer.
Fra alle etager er der udgang til terrasser med panoramaudsigt over Øresund, og indefra er der fri udsigt til Øresund fra de fleste stuer og værelser.
Næste side: Toppen af poppen med stjernekiggertårn

På toppen af prislisten ses ejendommen Sofievej 13 i Vedbæk, som koster 60 millioner kroner. Til gengæld er ejendommen en af de få - hvis ikke den eneste - i Danmark med eget stjernekiggertårn.
Den ligger på en 4.000 kvadratmeter stor grund direkte til Øresund og i bunden af en blind sidevej til Strandvejen. Selv boligen er på 618 kvadratmeter fordelt på tre etager plus 210 kvadratmeter højloftet og tør kælder.
Der er adgang til stjernekiggertårnet fra alle etager via en vindeltrappe, og grunden indeholder desuden en garagebygning med tjenestebolig på 1.sal, udhus samt to strandhuse opført som bjælkehuse og indeholdende stuer, soveværelse og bad.