Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Hovedstaden spurter fortsat fra de øvrige landsdele med højere prisstigninger på ejerboliger. Men for første gang siden finanskrisen er der nu også en tendens til, at priserne stiger andre dele af landet.
"Det er glædeligt," siger Karsten Beltoft, direktør i Realkreditforeningen.
De nye tal er fra 2. kvartal 2014. "Den lave vækst og en underdrejet international økonomi gør dog, at vi ikke bare kan afblæse bekymringerne for boligmarkedet, det vil kræve mere end bare ét godt kvartal,” siger Karsten Beltoft.
Også antallet af handler i 2. kvartal 2014 er i samtlige regioner over niveauet for sidste år.
Antallet af handler er stigende i 70 af landets i alt 98 kommuner, hvilket også er et godt tegn for boligmarkedet. Fortsat kommer antallet af handler dog fra et rekordlavt niveau.
Prisen på ejerlejligheder er steget 7 pct. det seneste år, og hovedstaden er fortsat lokomotivet, der trækker landsgennemsnittet opad. I dele af hovedstaden er priserne vokset med 10 pct. det seneste år.
Cheføkonom i Danske Bank, Steen Bocian, vurderer, at boligmarkedet er inde i en reel bedring, når de stigende priser på både huse og lejligheder ses sammen med den større handelsaktivitet. Bederingen er tilmed ikke længere er isoleret til bestemte områder i Danmark. Det er de ekstremt lave renter, der er årsagen til fremgangen, men det spiller dog også en positiv rolle, at dansk økonomi generelt set er inde i en svag bedring, vurderer Steen Bocian. De nye tal er godt nyt for dansk økonomi. Det danske boligmarked spiller en central rolle for den økonomiske aktivitet. Især det private forbrug nyder godt af de mere positive strømninger på boligmarkedet.