Nu ryger fleksrenten også i vejret

Nykredit har indledt auktionerne over tilpasning af renten på flekslån. I lighed med renten på fastforrentede lån stiger den - men er fortsat langt under det historiske gennemsnit.

Foto: Thomas Lekfeldt.
Læs mere
Fold sammen

Renterne søger opad, og det sætter også sine spor på flekslån, hvoraf de første nu bliver rentetilpasset hos Nykredit. Og renten er på få uger steget fra omkring et rundt nul - og i nogle perioder under - til på auktionens første dag at ende på 0,34 procent for de etårige F1-lån.

Det er dog stadig massivt under flekslåns gennemsnitlige rente, som i lånetypens levetid siden 1997 ligger på 2,19 procent for de etårige flekslåns vedkommende.

»Vi har i de seneste par uger oplevet markante rentebevægelser, men de helt korte renter har indtil videre holdt sig i nogenlunde læ. Første auktionsdag tyder på en rente til F1-låntagerne på 0,34 procent. Der kan dog nå at ske en del, inden ugen og auktionerne er omme,« skriver seniorøkonom i Nykredit Jeppe Borre i en kommentar til tallene.

Der skal samlet rentetilpasses flekslån for knap 20 milliarder kroner, og auktionerne løber hele ugen. Størsteparten af lånene er F1-lån, og F3 samt F5 lån tilpasses via auktioner over de bagvedliggende obligationer fredag den 22. maj, hvor det endelige resultat af F1-auktionerne også bliver kendt.

»Markederne er præget af nervøsitet, og der skal ikke meget til at påvirke renterne. Hver gang et nøgletal rammer markedet, så kan det give et udslag i renten. Og det kan gå både op og ned. Vi kender først det endelige resultat af auktionerne på fredag, hvor resultaterne for F3 og F5 også kommer i hus,« skriver Jeppe Borre.

Hvis dagens resultat for F1 holder stik for hele ugen, kommer en million som F1-lån til at koste 3.338 kroner om måneden med afdrag, mens lånet uden afdrag kommer til at koste 864 kroner.