Nu får private investorer en bredere vej til alternative investeringer

Brickshare giver almindelige husholdninger mulighed for at investere i ejendomme for overkommelige beløb og med førsteret til lejlighederne. Nu planlægger Brickshare at brede konceptet ud til solceller.

Brickshare med adm. direktør Thomas Midtgaard i spidsen tilbyder almindelige danskere investeringer i udlejningsejendomme. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Det er svært for alimindelige danske lønmodtagere at finde vejen til de såkaldt alternative investeringer, som store investorer – eksempelvis pensionsselskaberne – i øjeblikket jagter. De skal erstatte obligationer, som stabiliserer investeringer, men som i øjeblikket giver renter på et rundt nul.

Men en af vejene for småinvestorerne er i øjeblikket ved at blive udvidet. Brickshare udbyder investeringer fra 10.000 kroner i fonde, som køber udlejningsejendomme med et forventet afkast i omegnen af seks procent om året. Og Brickshare er netop nu ved at udvide mulighederne med flere ejendomme – og længere ude i fremtiden andre alternative investeringer som eksempelvis solceller.

Den seneste ejendom på Bispevej i det nordvestlige København er netop købt med 40,6 mio. kroner fra private investorer og resten op til prisen på 92 mio. kroner i realkreditlån.

»Bispevej er endelig overtaget i oktober 2019, og vores forventning er, at den investerede egenkapital vil opleve en årlig gennemsnitlig forrentning på otte til ni procent over de kommendende ti år. Heraf forventes tre til fire procentpoint at blive løbende udbetalt til investorerne pr. år over de kommende ti år,« forklarer Thomas Midtgaard, adm. direktør i Brickshare.

Investeringerne går konkret i en fond, som køber ejendommene, og den får status som en unoteret aktie, der beskattes som aktieavance med satserne 27 procent op til 54.000 kroner og 42 procent derover. Thomas Midtgaard anbefaler en investeringshorisont på mindst fem år, fordi ejendomsinvesteringer medfører transaktionsomkostninger, oprettelsesgebyrer til bank og afgifter til staten i investeringens første år.

Ejendom nummer to og sol

Mens ejendomsinvesteringer for private traditionelt har været i anparter med langt over en halv million kroner som mindsteinvestering og lange bindingsperioder på grund af skatteomstændighederne, så kan en Brickshare-investering indløses måned for måned. Desuden får investorerne anvisningsret til ledige boliger i ejendommene.

Thomas Midtgaard, adm. direktør i Brickshare

»De grønne investeringer som solenergi og vindenergi er projekter, som rigtig mange almindelige danskere gerne vil have adgang til at investere i.«


Nu går Brickshare i gang med ejendom nummer to i Vanløse i København, og der er flere planer for fremtiden.

»Vores fokus vil fortsat være på boligudlejningsejendomme à la dem, vi allerede har på platformen. Men vi vil dække hele Danmark. Vi er i gang med at stifte fonde til alle regioner i Danmark, så vi inden længe kan udbyde projekter i eksempelvis Aarhus, Odense, Aalborg, Roskilde forventeligt inden udgangen af 2019,« siger Thomas Midtgaard.

Desuden viser en kundeundersøgelse, at investorerne interesserer sig for at investere i flere former for alternative aktiver.

»De grønne investeringer som solenergi og vindenergi er projekter, som rigtig mange almindelige danskere gerne vil have adgang til at investere i. Derfor er vi ved at stifte en fond med det formål at investere i solcelleparker. Vi håber at have en solfond, der kommer til at hedde Sunshare, klar i indeværende år, og så lancere vores første projekt i starten af det nye år,« siger Thomas Midtgaard, som oplyser, at her vil minimumsinvesteringen være på kun 5.000 kroner.

Længere ude i fremtiden omfatter planerne også at etablere fonde, der investerer i aktiver som infrastruktur, vindmøller, alternativ kredit og unoterede virksomheder.