Mr. Alternativ kæmper om 1.000 af Danmarks rigeste familier

50 år tirsdag. Søren Dal Thomsen, adm. direktør i Spektrum Fondsmæglerselskab og tidligere topchef i AP Pension, har mange års erfaring med alternative investeringer.

​Søren Dal Thomsen, adm. direktør i Spektrum Fondsmæglerselskab, har til opgave at skaffe formuende fonde, familier og øvrige investorer de bedst mulige investeringer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkiv: Søren Bidstrup

Det kom som en stor overraskelse i pensionsbranchen, da Søren Dal Thomsen stoppede i AP Pension for små tre år siden.

Efter ti år i direktionen, heraf seks år som topchef i AP Pension, havde han »truffet beslutning om at søge nye udfordringer«, hed det i en meddelelse fra landets fjerdestørste kommercielle pensionsselskab.

Straks begyndte medierne at spekulere i, om Søren Dal Thomsen var blevet fyret. Efterfølgende udsendte AP Pension en pressemeddelelse, hvor pensionsselskabet under overskriften »Påstande har intet hold i virkeligheden« benægtede indholdet af to konkrete historier i Jyllands-Posten.

Tilbage stod dog, at Søren Dal Thomsen fik 15,8 millioner kroner med sig i godtgørelse, da han forlod stillingen som adm. direktør i AP Pension.

Søren Dal Thomsen, 50 år 1. oktober, er i dag adm. direktør for Spektrum Fondsmæglerselskab. Her står han i spidsen for at skaffe en række formuende fonde, familier og øvrige investorer de bedst mulige investeringer både nationalt og internationalt. Fokus er primært rettet mod ca. 1.000 velhaverfamilier, som har mellem 100 millioner kroner og en milliard kroner.

»Er du en succesfuld virksomhedsejer, skal du altså ikke sidde og nulre med, hvordan dine 100 mio. kr. skal placeres. Du har bedre ting at foretage dig. Min opgave bliver at sørge for, at du fortsætter med et være rig,« sagde Søren Dal Thomsen til Børsen i 2017.

Flair for investering

Med over 30 år i den finansielle sektor, heriblandt de fleste af årene i ledende stillinger, er han en erfaren finansmand. Han indledte sin karriere i Sparekassen Bikuben, var obligationschef i Sparinvest fra 1995 til 1999, investeringschef for først familiekontoret St. Frederikslund, siden AP Pension og Sampension, og dernæst i direktionen for AP Pension fra 2006 til 2016.

»Han er utrolig flittig, skåner ikke sig selv og har et ualmindeligt godt hoved med flair for investering. I den tid, hvor han refererede til mig, var han en uvurderlig støtte, både fagligt og ledelselsmæssigt,« siger Søren Dal Thomsens forgænger Hans Boye Clausen, der var ATP-topchef fra 2006 til 2010.

I sin tid i AP Pension blev Søren Dal Thomsen kendt som »Mr. Alternativ«, fordi han altid var på udkig efter nye områder at investere i. De kreative evner blev der lagt mærke til internt, da lave renter allerede dengang gjorde det svært at opnå høje afkast. I dag står udviklingen inden for alternative og svært tilgængelige investeringer som infrastruktur, private equity og private debt, ham fortsat særligt nært.

Søren Dal Thomsen har en HD i finansiering og har suppleret sin uddannelse med ophold på IMD Business School i Schweiz og Columbia University i New York. Han bor i Søborg med sin hustru, Lea Dal Thomsen. Sammen har de børnene Andreas og Anne Sofie.

Fødselaren er ivrig jæger og fisker, og han holder formen og netværket ved lige med deltagelse i flere cykelhold. Den tidligere rejseiver er reduceret noget efter erhvervelsen af sommerhus i Rågeleje, hvor fødselsdagen fejres med den nærmeste familie.