Nedtur kan være nået til andelsboliger

Ejerboligerne er ramt af dramatiske prisfald, mens andelsboligerne hidtil er gået fri.

I hvert fald er det ikke noget, der kan aflæses i andelsboligernes udbudspriser, men cheføkonomer spår nu, at andelsboligmarkedet inden længe står for skud. Det skriver Børsen.

»Det er formentligt kun et spørgsmål om få kvartaler, før kurverne vender for andelsboligerne. Markedet, der de senere år har været kendetegnet ved enorme stigninger - nærmest eksorbitante nogle steder. Det er klart, at den udvikling ikke kan forsætte i lyset af udviklingen på ejerlejlighedsmarkedet,« siger Nordeas cheføkonom Helge Pedersen.

I øjeblikket er situationen på ejerlejlighedsmarkedet, at priserne falder. Det samme gør antallet af lejligheder, der er udbudt til salg. For andelsboligerne er situationen nærmest stik modsat. Her stiger udbuddet af boliger i markedet, og priskurven for andelsbeviserne flader ud, uden at der er en egentlig faldende tendens at spore. I hvert fald ikke endnu.

Også Handelsbankens cheføkonom Jes Asmussen peger på, at prisfaldet på ejerlejligheder endnu ikke har sat sig på andelsboligernes udbudspriser.

»Jeg tror, at andelsboligmarkedet går en svær tid i møde, og at priserne kommer nedad. Det prisfald vi har set på ejerlejlighedsmarkedet, har endnu ikke afspejlet sig i en korrektion af andelsboligpriserne,« siger han til Børsen.