Lad gulvvarmen køre om natten

Det kan i værste fald blive dyrere at "spare" om natten.

Foto: Foto: Colourbox. Med en almindelig radiator kan man spare lidt ved at skrue ned om natten, men gulvvarme skal man lade stå tændt hele døgnet, skriver Bolius.
Læs mere
Fold sammen

Man kan spare en smule på varmeregningen, hvis man sætter temperaturen på radiatoren ned om natten. Men hvis du har gulvvarme, bør du lade varmesystemet stå stabilt i løbet af døgnet. Det skriver Bolius, Boligejernes Videncenter.

"Har du gulvvarme i større dele af huset, giver det slet ingen mening at sænke temperaturen om natten," siger Tine Hommelgaard, energirådgiver hos DONG Energy.

"For selv om du sparer en smule energi i nogle timer ved at skrue ned for blusset, bruger du så meget desto mere på at varme bygningsdelene op igen," uddyber hun.

Således kan natsænkning med gulvvarme i værste fald koste ekstra på varmeregningen, skriver Bolius. I bedste fald sparer du intet, men sætter heller ikke noget til. Reaktionstiden er noget hurtigere ved almindelige radiatorer, så her er der mulighed for at hente en lille gevinst ved at sænke temperaturen om natten.