Krisen kradser i dine frynsegoder

Virksomhederne vender hver en krone for at klare den økonomiske situation, og derfor vælger de personalegoderne fra.

Foto: Arkivfoto: Sigrid Nygaard. Der er længere mellem de bærbare PCer og frit forbrug på mobiltelefonen, som virksomhederne giver medarbejderne som frynsegoder.
Læs mere
Fold sammen

Det er meldingen fra et bredt udsnit af dansk erhvervsliv, som dagbladet Børsen har talt med.

»Det er noget, der er blevet mindre interessant på det seneste. Der er meget, der er sat på standby som følge af krisen. Nu er det mere jordnære problemer, vi slås med,« siger chefkonsulent Jan Storm Thomsen fra DI til Børsen tirsdag.

De seneste år har frynsen haft gyldne tider. Fleksible lønordninger og bonuspakker. Fri frugt, fri bil, fri telefon. Nu ser tingene helt anderledes ud.

»Jeg ved jo, at virksomhederne kigger deres udgifter efter i sømmene, og det spiller jo også ind på lønforhandlingerne og på frynsegoderne. Det er en måde at holde omkostningerne nede,« forklarer Birgitte Meisner Nielsen, fagchef for HR og Ledelse i Dansk Erhverv.

Der er en udbredt tendens til at skære ned på de goder, som gives til medarbejderne, og samtidig er også lønstigningstakten aftagende. Belle Balance leverer fleksible lønpakker til virksomheder, der vil forkæle medarbejderne med frynsegoder, og de mærker en klar tilbageholdenhed fra kunderne i det private erhvervsliv, skriver Børsen.