Her forsøger flest boligejere at slippe væk

Der er byer i landet, hvor knap hver tiende boligejer forsøger at sælge sin bolig.

På trods af de idylliske omgivelser er det i dette område, at flest husejere forsøger at sælge deres bolig. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver i højere og højere grad købers boligmarked, efterhånden som foråret skrider frem. Siden april er boligmarkedet vokset med over 6.000 nye boliger til salg, så udbuddet nu har passeret rekordmange 84.000 salgsopstillinger på mæglernes hylder.

Men der er større udbud i visse byer end i andre, og i nogle byer er der tale om et regulært udsalg, skriver boligsiden Boliga i forbindelse med en opgørelse.

Det voksende udbud presser især de små byer i provinsen, hvor statistikkerne vidner om hårdere og hårdere konkurrence blandt boligsælgerne.

Boliga har sammenlignet antallet af villaer og rækkehuse til salg med det samlede antal huse i de enkelte byer, og der er især på Lolland-Falster, i Nordjylland og på Vestsjælland, at boligejere forsøger at slippe af med deres boliger.

Den største del af byen er til salg i Guldborg på Lolland, hvor 8,4 procent af husene venter på en køber, mens det i nabobyen Toreby er muligt at byde på 7,7 procent af byens villaer.

Det skyldes ifølge Ebbe Nielsen, som er lokal Danbolig-mægler fra Sakskøbing-afdelingen, navnligt to faktorer.

"Den ældre kundegruppe fra det nordlige Sjælland, som er ude efter bådplads, skov og natur, er lige så pressede som andre steder. De kan ikke få solgt deres villaer, og det smitter af hernede," siger Ebbe Nielsen til Boliga.

Han påpeger videre, at skolelukninger i lokalområdet gjort det knapt så attraktivt for børnefamilierne at flytte til de små byer.

"De vælger simpelthen at tage til andre byer, når skolerne lukker. Men vi tror dog stadig på, at der er et marked for den lidt ældre kundegruppe, der kan få gode indkøbsmuligheder og en havneplads til billige penge," siger han.

Til gengæld er boligejerne i omegnen af de jyske hovedsteder Aarhus og Ålborg tilsyneladende solidt plantet. Hinnerup nord for Aarhus og Nørresundby ved Aalborg kan bryste sig af den mindste andel af udbudte villaer og rækkehuse i forhold til det samlede huse i byerne. Begge steder ligger andelen på 1,4 procent.

Men den københavnske vestegn Brøndby og den østlige del af Esbjerg gør tilsyneladende også sine indbyggere tilfredse. Her er kun 1,7 procent af husene til salg.

I det klassiske velhaverområde Rungsted nord for København findes områdets største andels af huse på salgslisten på 5,8 procent.

Her er hele Boligas opgørelse: