Gigantisk prisforskel på boligmarkedet: København er kilometer fra landets andre storbyer

Foto: Jens Kirkeby
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan efterhånden ikke en gang være gået den mest støvede antikvar i det bagerste baglokale forbi, at kvadratmeterpriserne i hovedstaden er stukket af fra resten af landet.

For mens de mennesker, der bevæbnet med bolig-apps og godkendte lånebeviser prøver at slå igennem på Københavns boligmarked, må tage til takke med kontante udbudspriser på over fire millioner kr., så kan deres boligsøgende kollegaer i landets øvrige storbyer glæde sig over, at de gennemsnitlige kontante udbudspriser på deres breddegrader ikke når de helt samme højder.

En helt ny opgørelse fra Boliga.dk viser nemlig, at den kontante udbudspris på en ejerlejlighed i Aarhus netop nu har nået 2,7 millioner kr.*

Mens lejlighederne på gaderne i henholdsvis Aalborg og Odense i gennemsnit står til kontante udbudspriser på 2,8 og 2,2 millioner kr.


Kvadratmeterpriserne stiger

Dermed fortsætter den nogenlunde jævne stigning i udbudspriserne, som landets storbyer har oplevet de senere år.

Ser man henover krisen og tilbage til 2007, hvor boligboblen stadig kun dirrede faretruende, og priserne fortsat ikke var stukket sydpå, nærmer udbudspriserne her sidst i foråret sig de højest springende år.

15. maj i år hed den gennemsnitlige udbudspris for en lejligheds-kvadratmeter i Aarhus således 32.865 kr. Mod 28.464 kr. samme dag for ti år siden, eller hvad der svarer til 32.770 kr., når der korrigeres for inflation.

Også i Aalborg har udbuds-kvadratmeterpriserne netop nået højder, der ikke før er set i den nordjyske storby.

15. maj hed kvadratmeterprisen på en ejerlejlighed i Aalborg således 26.934 kr., mens den i 2007 hed 20.652 kr. - når der korrigeres for inflation.

Ikke helt Københavner-priser

Men selvom priserne i landets største byer også fester i og nær 00'ernes højder, er det ikke kun geografisk, at der er langt til hovedstaden.

I Københavns Kommune kostede en ejerlejlighed ifølge Boliga.dk d. 15. maj 2017 nemlig i gennemsnit 4,6 millioner kr.

Altså gode to millioner kroner mere, end man i gennemsnit skal have op af lommen, hvis man handler i Jyllands ukronede hovedstad, Aarhus.

Se hvad ejerlejlighederne i din by bliver udbudt til her.

*Boliga har opgjort den gennemsnitligt kontante udbudspris på ejerlejligheder i landets største byer d. 15. maj 2017.