Til salg for spotpris: ​»Danmarks billigste slot« blev solgt over udbudspris

Foto: Ivan Eltoft Nielsen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det tog under en måned at finde en køber - som måtte give mere end prisen.

Grøngrøft Slot i Sønderjylland, der fik nye ejere i begyndelsen af maj, blev nemlig ikke kun solgt på rekordtid - det blev også en smule dyrere, end udbudsprisen på 7,5 mio. kr., som gjorde det til Danmarks billigst udbudte slot.

Runde 100.000 kroner ekstra måtte køberne nemlig betale for det hvide slot, og dermed landede prisen på 7,6 mio. kroner, viser nyligt offentliggjorte dokumenter fra tinglysning.dk. Det skriver Boliga.

For pengene har køberne ikke kun fået et slot på mere end 1100 kvadratmeter. Det lå på en del af de 3,2 hektar sønderjysk muld, der fulgte med i handlen.

Altså burde der være rig mulighed for at finde en privat plet til at beundre bygningen, der både har spir, voldgrav, en indkørsel med muret vognport og porte i smedejern.  Og altså nu også et nyt navn på skødet.

Vinkælder og gymnastiksal
Det historiske slot kan spores tilbage til samme år som reformationens gennemførelse i 1536, og det skal have været ejet af flere forskellige adelsslægter i løbet af dets 500 år lange historie.

På den anden side af murene er der ikke kun et utal af værelser og stuer. Der er også vinkælder, sparum og en gymnastiksal i et af de to udhuse. Med andre ord: en slotspakke med det hele.

At slottet skulle dukke op til en pris på 7,5 mio. kr., var næppe ventet, da slottet blev sat til salg tilbage i 2009. Dengang lød prisen ifølge Boliga på 22,5 millioner kroner, inden det tre år senere fik en tur til for 14 millioner kroner.

Den pris blev altså halveret, da slottet i marts blev udbudt igen, igen.

Se billeder af slottet her.