Forslag om formueskat skydes ned

Socialdemokraterne og SF vil genindføre formueskatten, men både regeringen, Dansk Folkeparti og De Radikale siger nej.

Villy Søvndal fra SF og Helle Thorning-Schmidt fra Socialdemokraterne vil genindføre formueskatten - men det politiske flertal er imod. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokraterne varmede til morgen op til forårets skatteforhandlinger med et forslag om at genindføre formueskatten, som partiet selv afskaffede i 1995.

SF synes godt om idéen, men forslagets bedste chance er foreløbig at profilere Socialdemokratiet og SF. Formueskatten er omgående skudt præcist ned af både regeringspartierne Venstre og De Konservative, af støttepartiet Dansk Folkeparti - og af De Radikale, som var med til at afskaffe formueskatten, da de var i regering med Socialdemokraterne.

Den radikale skatteordfører Niels Helveg Petersen, som var i regeringen dengang, siger, at formueskatten ikke indbragte ret meget. Til gengæld førte den til, at dansk kapital blev ført ud af landet, så investeringerne faldt i Danmark.

Modstanderne af formueskat understreger, at stort set alle indkomster allerede er beskattet én gang. Formueskat vil være en ekstra beskatning.

/ritzau/

Læs også: De rige vinder - de fattige taber og Hvem får gavn af en skattereform?