Bankrådgiveren flytter ind på din iPad

Bankerne er i fuld gang med at udvikle digitale værktøjer, så bankrådgivning flyttes fra fysiske filialer til hurtig betjening på nettet.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Snart er det slut med timelange møder i banken, hvor man som bankkunde skal have fundet lønsedler, årsopgørelser fra Skat, BBR-ejermeddelelse og lignende dokumenter frem for at kunne skabe et økonomisk overblik og få et lån i banken. I stedet kan det hele klares digitalt på computeren eller iPad’en, og det endda på langt under den halve tid.

Det er SDC, IT-servicepartner for mere end 120 nordiske pengeinstitutter, herunder Sparekassen Kronjylland, Jutlander Bank og Lån & Spar Bank, der til disse pengeinstitutter har udviklet et digitalt værktøj til tablets såsom iPads, der gør det langt nemmere at være bankkunde.

Ved at hente oplysninger digitalt fra portaler som Skat, PensionsInfo og Danmarks Statistik kan kunden uden at rode med fysiske papirer samle alle relevante økonomiske oplysninger og derudfra få et overblik over sin egen økonomi. Derudover kan kunden hurtigt og nemt regne på, om der er råd til eksempelvis en ny bil, ny bolig eller om der bør spares mere op til pension.

»Vi tror på, at vi med det her værktøj kan få mange flere til at interessere sig for økonomi, fordi man har fjernet en stor barriere. Nu er det simpelthen blevet så nemt at få et overblik over ens økonomi,« siger Jesper Scharff, adm. direktør i SDC.

Han påpeger, at det er afgørende at have digitale løsninger som dette, da det i stigende grad efterspørges af bankkunderne:

»For pengeinstitutterne er det her også kampen om at blive det naturlige kontaktpunkt for kunderne, når de skal lave finansielle forretninger af den ene eller anden art.«

Hos Nordea siger privatkundechef Ken Adrian, at flere og flere kunder gerne vil have rådgivning digitalt, hvor de hjemme fra deres computer kan tale med en rådgiver på stort set alle tidspunkter af døgnet.

»Vi har gjort det muligt for kunderne at kunne konvertere deres realkreditlån via netbanken og få rådgivning digitalt. Vi arbejder på alle fronter på at styrke vores rådgivning – både fysisk og digitalt,« siger Ken Adrian.

Nykredit har ligesom flere andre lanceret mulighed for videomøder, og her er hovedmålet at få fat i boligejerne.

»Vores erklærede mål er at være alt det, som boligejerne har brug for til deres finansielle ønsker. Så alt, hvad vi laver, vil være tilpasset de ønsker og behov, som særligt boligejerne har,« siger Flemming Vesterbrandt, vicedirektør for privatkundeområdet.