Vi har mere på bankbogen end nogensinde før

Danskernes opsparing voksede i april mere end nogensinde, og danskerne har nu i gennemsnit 154.000 kroner på kontoen.

Foto: Brian Bergmann. Danskerne har rekordstore indlån i bankerne.
Læs mere
Fold sammen

Danskernes indlån i bankerne steg i april måned med 5.700 kroner per dansker, og vores gennemsnitlige opsparing ligger nu på 154.000 kroner per dansker. Hele 860 milliarder kroner har danskerne i alt stående i private indlån, og det er altså det højeste niveau nogensinde.

Udbetaling af aktieudbytter og overskydende skat i april har været medvirkende til, at danskernes bankopsparinger er sendt op i alle tiders rekord.

13 milliarder kroner blev i april tilbagebetalt i overskydende skat til danske skatteydere, samtidig med at danske aktionærer fik udbetalt aktieudbytte for i alt 18,4 milliarder kroner. I april steg opsparingerne med i alt 32 milliarder, og summen af overskydende skat og aktieudbytte svarer altså stort set krone for krone til den stigning i bankopsparingen, som fandt sted i april.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Ifølge forbrugerøkonom Johan Juul Jensen fra Nykredit er der dog grund til at tro, at opsparingerne falder over de kommende måneder, da øget forbrugertillid gør danskerne mere villige til at bruge penge og får dem til at reducere deres opsparing.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

En undersøgelse fra Gallup viser samtidig, at 600.000 voksne danskere slet ingen opsparing har, så hvis du synes, at de 154.000 kroner per dansker lyder af meget, er du altså ikke den eneste.