Socialdemokratiet afviser at gøre DF-profil til borgmester

Socialdemokratiet vil ikke hjælpe Dansk Folkepartis René Christensen til borgmesterposten i Guldborgsund.

ARKIVFOTO: Dansk Folkepartis René Christensen bliver ikke borgmester i Guldborgsund Kommune med socialdemokratiske mandater i ryggen. Så klar er meldingen nu fra Socialdemokratiet, skriver Lolland-Falsters Folketidende. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkepartis René Christensen bliver ikke borgmester i Guldborgsund Kommune med socialdemokratiske mandater i ryggen. Så klar er meldingen nu fra Socialdemokratiet, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

I en udtalelse til avisen skriver den socialdemokratiske borgmesterkandidat, Bo Abildgaard, på vegne af partiets byrådskandidater:

»Socialdemokratiet gør ikke René Christensen til borgmester!«

Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har ellers flere gange allieret sig i kommunalbestyrelsen og trumfet politik igennem via deres samlede flertal.

Blandt andet da to af kommunens seneste tre budgetter blev vedtaget.

I har lige lavet budget med DF, som I har samarbejdet med i flere sager. Hvorfor vil I ikke pege på en DF'er som borgmester, hvis du ikke kan blive borgmester?

»Som der står: Vi gør ikke en DF'er til borgmester,« siger Bo Abildgaard til Lolland-Falsters Folketidende.

Hvorfor ikke?

»Det gør vi bare ikke. Længere er den ikke.«

Hidtil har den socialdemokratiske spidskandidat ikke afvist at pege på en DF-borgmester. Men ifølge Bo Abildgaard er presset for at svare blevet så stort, at partiet føler sig tvunget til at melde klart ud.

»Så kan vi måske få ro til at tale om, hvilken politik der skal føres,« siger Bo Abildgaard til Lolland-Falsters Folketidende.

Ud over at være borgmesterkandidat i Guldborgsund er René Christensen også Dansk Folkepartis finansordfører i Folketinget. Dermed fører han både valgkamp og forhandler finanslov i disse uger.

/ritzau/