S-SF kræver flere hundrede ghettobetjente

For at få bugt med ghettoproblemerne må politifronten oprustes, lyder det i oppositionens ghettoudspil. Den foreslår også mere overvågning og hurtigere domme.

På Nørrebro ligger den københavnske ghetto, hvor der bor flest dømte kriminelle per 10.000 indbyggere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mogens Flindt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er fokus på blandt andet den forebyggende indsats og alternative metoder i det ghettoudspil, som Socialdemokraterne og SF fremlægger tirsdag.

Men samtidig handler det også om, at betjentene bliver mere synlige og massivt til stede i de udsatte boligområder, lyder det i udspillet, der har tre faser. Derfor skal 150-200 nye betjente danne en ny ghettostyrke, hvis det står til oppositionen.

- Vi er nået til et punkt, hvor unge kriminelle styrer ghettoerne, og hvor politiet ikke længere har kontrollen i visse områder. Derfor vil vi oprette en ny enhed, som kan være massivt til stedet, siger SF's formand, Villy Søvndal, til Jyllands-Posten.

De to oppositionspartier strammer altså grebet om de udsatte områder, hvor problemerne hærger. Derfor er også hurtigere og hårdere straffe en del af forslaget.

Helt i tråd med det stramme greb kaldes udspillets første fase "en fast hånd skal nedbringe utrygheden" og indeholder, ud over det nævnte, forslag om, at unge voldsmænd skal have deres sag behandlet hurtigere.

Oppositionen ønsker også, at unge selv skal være med til reparere det, de har ødelagt, at uromagere under 13 år ikke må gå ud efter klokken 22 og at der skal videoovervågning på samtlige åbne pladser i boligområderne.

- Der er meget alvorlige problemer, som kræver meget drastiske skridt, hvis vi skal løse ghettoernes problemer, siger den socialdemokratiske formand, Helle Thorning-Schmidt til Jyllands-Posten.

De to andre ben i udspillet drejer sig om, at beboersammensætningen i de ghettoiserede områder skal ændres, og at der skal investeres i mennesker og boliger. 150 millioner kroner er sat af til udspillet.

/ritzau/