Mette F: De arbejdsløse dæmoniseres

Der tegnes et billede af, at alle kontanthjælpsmodtagere er på en bestemt måde, og det er farligt, mener beskæftigelsesministeren.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) mener, at den seneste uges diskussion om dovne arbejdsløse er gået over stregen.

- Jeg synes, vi oplever, at der generaliseres, at der tales ned og tales grimt. Og især når der opstår enkeltsager i pressen, hvad der ofte gør. Så tegnes der et billede af, at alle kontanthjælpsmodtagere er på en bestemt måde. Det er at dæmonisere, og det er farligt, sagde Mette Frederiksen i Hos Clement på DR 1.

Frederiksen afviste i interviewet, at regeringen med sit eget varslede opgør mod »krævementalitet« har lagt grundlaget for tonen i debatten om de arbejdsløse. Og hun benyttede selv lejligheden til at kritisere Robert Nielsen, der i disse dage præger overskrifterne:

- Nu har vi i de her dage diskussionen om Robert. Jeg synes, han repræsenterer nogle værdier, som jeg har svært ved at genkende, og som jeg ikke synes, man skal sætte pris på.

BNB