»Dovne Robert« har fået job på TV

Komikeren og TV-værten Anders Lund Madsen har hyret den omdiskuterede kontanthjælpsmodtager Robert Nielsen til nyt program.

Anders Lund Madsen har ansat »Dovne Robert« - alias Robert Nielsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mindre end et døgn efter at kontanthjælpsmodtageren Robert Nielsen i programmet »På den 2. side« på DR2 sent søndag aften fortalte, at han ikke gider »skodjobs«, og at han siden 2001 har tilbragt lange perioder på kontanthjælp, har han nu angiveligt fundet sig et job - dog næppe på fuld tid.

Ifølge jyllands-posten.dk har komikeren og TV-værten Anders Lund Madsen ansat Robert Nielsen som klummeskribent på et nyt TV-program på DR1. Programmet hedder »Dårligt Nyt« og har premiere 4. oktober.

- Programmet handler om angst, skræk og bekymringer, og der tror jeg, at Robert er topkvalificeret, siger Anders Lund Madsen til jyllands-posten.dk

Robert Nielsen er medlem af det samfundskritiske Nihilistisk Folkeparti, og det er blandt andet derfor, at han har fået jobbet.

- Jeg forstår, at han er mentalordfører for Nihilistisk Folkeparti, og hvis man taler om bekymringer, og at det hele ender ad helvedes til, så finder man ikke en, der er mere topkvalificeret, siger Anders Lund Madsen og forklarer, at klummerne kommer til at ligge på programmets hjemmeside.

Robert Nielsen har tidligere udtalt, at han gerne vil have et »tale-job«, hvor han kan få lov at bruge sin viden og debattere om samfundet.

Historien melder intet om, hvor mange penge Robert Nielsen kan tjene på jobbet. Ifølge Lund Madsen vil han få penge for hver klumme, han skriver.

- Men den arme mand får det jo modregnet i sin kontanthjælp, så jeg tror ikke, at det bliver en guldgrube for ham, siger Anders Lund Madsen.

Programmet med Robert Nielsen har allerede forarget flere politikere, og på det sociale netværk Facebook var »Dovne-Robert«, som han allerede er døbt, mandagens store debatemne.

- Jeg er dybt forarget. Det er en som ham, der er med til at ødelægge det velfærdssystem, vi har, som er tænkt til at tage hånd om dem, der har det svært, siger Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby til DR Nyheder.

Også Socialdemokraterne var ude med riven.

- Vi kan slet ikke acceptere det i dagens Danmark, siger arbejdsmarkedsordfører, Leif Jahn Jensen, til ekstrabladet.dk

Mandag skrev DR, at Robert Nielsen nu er indkaldt til et møde af jobcenterchefen i Københavns Kommune.