Messerschmidt tavs om politianmeldelse

Messerschmidt vil ikke udtale sig om politianmeldelse for identitetstyveri. Han betragter det som intern sag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Dansk Folkepartis stemmesluger ved valget til Europaparlamentet, Morten Messerschmidt, er igen kommet i fokus i forbindelse med den EU-støttede fond Meld.

Torsdag politianmeldte den tidligere DF'er Rikke Karlsson opsigtsvækkende Morten Messerschmidt for identitetstyveri i sagen.

Hos Nordjyllands Politi bekræfter politiinspektør Marianne Vestergaard-Lau, at politiet har modtaget en anmeldelse mod Morten Messerschmidt for identitetstyveri.

- Vi kan kun oplyse, at vi nu efterforsker sagen nærmere, siger Marianne Vestergaard-Lau.

Sagens hovedperson ønsker dog ikke at kommentere anmeldelsen på nuværende tidspunkt. Han betragter det som en intern sag og henviser til medlem af EU-Parlamentet for DF, Anders Vistisen.

Det er endnu ikke lykkes Ritzau at få kontakt til Anders Vistisen.

Heller ikke ledelsen i Dansk Folkeparti ønsker at kommentere sagen, der er en udløber af DF's omdiskuterede brug af midler fra den EU-støttede fond Meld.

Dokumenter fra det franske indenrigsministerium, som Ekstra Bladet fremlægger torsdag, viser, at både partifællen Jørn Dohrmann og Rikke Karlsson har været medlemmer af ledelsen i Meld.

De blev valgt på fondens generalforsamling tilbage i november 2014, hvor ingen af dem ifølge Ekstra Bladet i øvrigt var til stede. Dokumenterne har Morten Messerschmidt underskrevet. I dokumenterne er Rikke Karlssons nationalitet angivet som litauer.

På Facebook skriver Rikke Karlsson:

- På baggrund af oplysningerne i dagens udgave af Ekstra Bladet har jeg her til formiddag været hos Hobro politi, hvor jeg har anmeldt Morten Messerschmidt for identitetstyveri, skriver hun og fortsætter:

- Jeg kan ikke leve med, at jeg er blevet indsat i hovedbestyrelsen for Meld, seks måneder før jeg kendte til fondens eksistens. Jeg kan heller ikke leve med, at min nationalitet er ændret.

Også Jørn Dohrmann siger, at han ikke vidste, at Morten Messerschmidt indsatte ham i bestyrelsen på officielle dokumenter til de franske myndigheder.

- Jeg ved med 100 procents sikkerhed, at jeg ikke har sagt ja til at sidde i Melds bestyrelse. Jeg er helt uforstående og har aldrig været til et møde i Meld.

- Jeg tror ikke på, at det er juridisk lovligt, at man bare kan indsætte folk i en bestyrelse, uden at de ved det, siger Jørn Dohrmann til Ekstra Bladet.

/ritzau/