Løkke om varevognsangreb: Usle terrorister står bag

Statsminister Lars Løkke Rasmussen kalder angreb i Barcelona for fortvivlende og meningsløst.

Foto: Mads Claus Rasmussen. Statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V).
Læs mere
Fold sammen

Det er usle terrorister med et primitivt verdenssyn, som står bag angrebet i Barcelona.

Det udtaler statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i en skriftlig kommentar, efter at flere er blevet dræbt og adskillige såret, da en lastbil bragede ind i en menneskemængde på gågaden La Rambla.

»Mine tanker er hos de uskyldige ofre og deres pårørende, der i aften har fået slået tilværelsen i stykker. I er ikke alene,« lyder det fra statsministeren.

»Angrebet fylder mig med sorg. Det er fortvivlende og meningsløst. Men sammen skal vi bekæmpe mørket - lyset skal vinde,« hedder det videre.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser, at to danskere er blandt de tilskadekomne.

De pågældende er blevet ramt af den hvide varevogn, fortæller René Dinesen, chef for Udenrigsministeriets Borgerservice. De er kommet lettere til skade.

De første meldinger lød på, at én dansker var ramt af varevognen. Statsministeren har udtalt sig på baggrund af de første oplysninger fra Udenrigsministeriets Borgerservice.

»Midt i sorgen, er det en lettelse, at den dansker, der befandt sig midt i angrebet tilsyneladende ikke er alvorligt såret. Jeg sender mine varmeste tanker til vores sårede landsmand.«

I udtalelsen fra Statsministeriet lyder det, at de danske myndigheder følger situationen i Barcelona tæt.

/ritzau/