Claus blev ramt af varevognen i Barcelona: »Jeg ser den fortsætte og hører folk skrige«

Danske Claus Vallø er i Barcelona og blev snittet af den varevogn, der blev brugt i et terrorangreb her til eftermiddag.

Foto: LLUIS GENE. To danskere er blandt de sårede i Barcelona.
Læs mere
Fold sammen

For danske Claus Vallø skulle opholdet i Barcelona bruges til at deltage i den store pokerturnering, som spillefirmaet Pokerstars afholder i turistbyen.

Men torsdag eftermiddag ved 17-tiden ændrede virkeligheden sig drastisk for danskeren, da han gik ned af ramblaen nær Plaça de Catalunya i Barcelona. En varevogn kører igennem menneskemængden og snitter Claus på anklen. Han er midt i et terrorangreb.

»Jeg bliver snittet på anklen, og så vender jeg mig om og kan se, at der ligger fire mennesker, som er blevet ramt af bilen. Jeg fik et lille sår på anklen, men det er det eneste. Jeg ser den fortsætte og hører folk skrige. Men jeg tænkte først og fremmest på at komme væk,« fortæller han til DR Nyheder på en telefon fra Barcelona.

Claus Vallø er nu i sikkerhed sammen med sin bror, efter han blev bedt om at blive på stedet af politiet i tre timer. Han ved ikke selv, om han er den ene af de to dansker, der ifølge Udenrigsministeriets Borgerservice er kommet lettere til skade, men han har været i kontakt med sine pårørende i Danmark, og siger selv, han er okay.

»Folk skriger og løber væk. Jeg begynder at ryste og græde og går ned i knæ. Jeg går tilbage for at se, om jeg kan hjælpe. Der er en, der er blevet ramt i siden, og der ligger 4-5 mennesker. Jeg er så chokeret og rystet, og jeg aner ikke, hvad jeg skal gøre.«

De er nu sammen, og Claus Vallø forsøger at se fremad. Det gør han med en besked, han gerne vil af med.

»De vil gerne skabe frygt, og det har jeg besluttet mig for, det får de ikke lov til.«