Islamisk Stat tager skylden for terrorangreb i Barcelona

Flere er omkommet i et angreb i Barcelona, som Islamisk Stat hævder at stå bag.

Islamisk Stat hævder at stå bag aftenens angreb i Barcelona. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dado Ruvic

Islamisk Stat påtager sig skylden for torsdagens dødelige varevognsangreb i Barcelona. Det oplyser den militante gruppes nyhedsbureau Amaq ifølge Reuters.

Omkring klokken 17 bragede en varevogn ind i en menneskemængde i det centrale Barcelona. Ifølge politiet var det en hvid varevogn, der kørte op på fortovet og ramte adskillige.

De seneste meldinger fra myndighederne lyder, at 12 er bekræftet døde, mens 80 er indlagt på hospitalet. Også en dansker er blandt de sårede, oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice.

Den pågældende blev ramt af den hvide varevogn, siger René Dinesen, chef for Udenrigsministeriets Borgerservice.

Der er ikke meldinger om andre danskere, som skulle være sårede eller savnet.

Den catalanske regering oplyser, at to personer er anholdt. En af de anholdte skulle være den person, som lejede den hvide varevogn, som er blevet brugt under angrebet.

Flere medier melder om, at politiet har skudt og dræbt en person. Det er ikke bekræftet af myndighederne, og det er uvist, om det har relation til varevognsangrebet.

Gågaden La Rambla, hvor angrebet har fundet sted, er en af Barcelonas meget besøgte turistattraktioner.

La Rambla strækker sig 1,2 kilometer fra havnen Port Vell i syd til Placa Catalunya i nord. Langs hele gaden er der træer, menneskelige statuer, gadeartister og kunstmalere.

Den ender i den store plads Placa Catalunya. Her advarede politiet tidligere folk om at færdes..

MERE FØLGER..

/ritzau/