Løkke: Hedegaard har udført et enormt flot arbejde

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterede til formiddag sin nye kommissær og sin nye klimaminister for pressen, da de var blevet præsenteret for dronningen.

Statsministeren præsenterer Connie Hedegaard (tv) som den nye kommissær og hendes efterfølger på posten som klima- og energiminister Lykke Friis (th). Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmark har fået ny minister og EU-kommissær.

Efter flere ugers skriverier gætterier er det endelig afgjort: Klima- og energiminister Connie Hedegaard (K) bliver som forventet Danmarks EU-kommissær. Hedegaards afløser bliver Københavns Universitets prorektor Lykke Friis, der træder ind i Venstres gruppe.

Her til formiddag er Hedegaard og Friis blevet præsenteret for dronningen af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

- Jeg indstiller Connie Hedegaard efter aftale med Barroso, og jeg har tilkendegivet over for ham, at jeg har en forventning om, at Connie Hedegaard bliver klimakommissær, sagde statsministeren, da han flankeret af sine to klimakvinder var på vej til dronningen.

Hedegaard får ansvar for klimatopmøde

Det er i sidste ende kommissionsformanden Barroso, der afgør, hvilken post Connie Hedegaard får, men i følge statsministeren har formanden lovet, at Danmark får en post, der matcher Hedegaards erfaring og kompetencer.

Connie Hedegaard er samtidig blevet udnævnt som minister for den kommende klimakonference i København. Det skal ifølge statsministeren sikre, at der kommer et godt resultat i hus.

Om den nye klima- og energiminister, Lykke Friis, siger Lars Løkke Rasmussen:

- Lykke Friis er en meget stærk person i forhold til at holde klima- og energipolitikken højt på den danske og den internationale dagsorden. Det vil være sådan, at der også konferencen i København vil være et betydeligt internationalt arbejde, siger Løkke.

Thomas Larsen: Løkkes vellykkede rokade
Netværksanalyse:
Den nye ministers gamle venner
Berlingske Tidende mener:
Smart træk af statsministeren
Portræt: Klimakrigeren Connie