Berlingske Tidende mener: Smart træk af statsministeren

Lars Løkke Rasmussen har dygtigt på en og samme gang foretaget mindst fire smarte politiske skaktræk ved at udpege Connie Hedegaard som Danmarks næste EU-kommissær og sætte Lykke Friis ind som klimaminister.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med sin manøvre her til morgen, hvor klimaminister Connie Hedegaard er udpeget som Danmarks næste EU-kommissær og Lykke Friis sat ind som klimaminister har statsminister Lars Løkke Rasmussen dygtigt på en og samme gang foretaget mindst fire smarte politiske skaktræk:

* For det første har han sikret Danmark fortsat international profilering på klimafronten også efter topmødet i København. Det har længe været ventet, at posten kunne gå til Connie Hedegaard, men nu er det en realitet, og det er en sejr for den danske regering.

* For det andet har Løkke med udpegningen af Connie Hedegaard som minister for klimakonferencen i København sikret muligheden for en optimal sammenhæng mellem København-topmødet og det videre arbejde med en global klimaaftale.

* For det tredje kunne statsministeren med udpegningen af Lykke Friis som ny klimaminister sikre den første markante fornyelse af sin regering i kraft af den stærke profil, som Lykke Friis er.

* Og for det fjerde sikrede den hurtige manøvre i dag, at man ikke i forbindelse med Connie Hedegaards gearskifte fra minister til kommissær stod med helt op mod et par måneders tomrum i forhold til regeringstaburetterne frem mod den større rokade, som stadig er ventet i det nye år.

Alt i alt godt gået af statsminister Lars Løkke Rasmussen, som ydermere næppe har forringet forholdet til den konservative regeringspartner med manøvren. Det kunne vanskeligt være gjort bedre.