Kristian Jensen om partivennens afgang: »Jeg er ramt«

Udenrigsminister Kristian Jensen ærgrer sig over Jens Rohdes afgang. De to har kendt og kæmpet sammen i næsten 20 år, påpeger udenrigsministeren.

Foto: Thomas Nielsen

Venstres udenrigsminister Kristian Jensen erklærer sig personligt ramt af Jens Rohdes opsigtsvækkende afgang fra regeringspartiet.

»Der er nogle beskeder, som det tager længere tid at kapere end andre. Og det er ingen hemmelighed, at jeg er ramt af nyheden om, at Jens Rohde siger farvel til Venstre. Jens og jeg har kendt hinanden i næsten 20 år og kæmpet, grinet og grædt sammen for Venstre. Vi har ikke været enig i alt, så det er hverken første - og nu med garanti heller ikke sidste - gang, at jeg er helt uenig med Jens,« skriver Kristian Jensen på Facebook.

Jens Rohde har gennem mange år været en af Venstres politiske profiler og sad i en årrække i begyndelsen af 00erne på posten som politisk ordfører under daværende partiformand Anders Fogh Rasmussen. Rohde blev senest i 2014 genvalgt til Europa-Parlamentet for Venstre.

Jens Rohde støttede for halvandet år siden Kristian Jensen under det dramatiske formandsopgør i Venstre, der endte med, at nuværende statsminister Lars Løkke Rasmussen fortsatte som V-formand.

De politiske uenigheder mellem Kristian Jensen og Jens Rohde ser dog ud til at fortsætte med det samme, for Venstres næstformand erklærer sig lodret uenig i den afgående profils kritik af Venstres politik gennem de seneste år.

»Venstre udlændingepolitik går på to ligeværdige ben. Vi sænkede skatter og afgifter allerede i den første finanslov, vi har lavet. Vi har foreslået og gennemfører liberaliseringer af planlov og centralisering, vi udflytter statslige arbejdspladser, og vi er meget aktivt engageret internationalt, både humanitært og militært. Jeg er rigtig stolt over Venstres mange sejre på de første seks måneder af regeringens levetid,« skriver Kristian Jensen.

Trods udsigten til flere politiske opgør i fremtiden vil Kristian Jensen fortsat se Jens Rohde som en ven, understreger han:

»Og jeg vil bare sige, at man skal aldrig lade politisk uenighed ødelægge venskaber. Jeg vil derfor stadig regne Jens blandt mine venner, selv om jeg fremover kæmper mod - og ikke med ham.«

Det har ikke været muligt at få flere kommentarer til Jens Rohdes exit fra Kristian Jensen på nuværende tidspunkt.