Khader sat på plads af K-top

De Konservative vil alligevel ikke nedlægge Integrationsministeriet, lyder det nu fra partiets politiske ordfører.

Integrationsordfører Naser Khaders udmelding på forsiden af dagens udgave af Berlingske, om at de Konservative vil af med Integrationsministeriet, er alligevel ikke partiets politik. Fold sammen
Læs mere
Foto: Marie Hald

De Konservatives opgør med Integrationsministeriet holdt ikke mange timer. Integrationsordfører Naser Khaders udmelding på forsiden af dagens udgave af Berlingske om, at de Konservative vil af med Integrationsministeriet er alligevel ikke partiets politik.

- Det Konservative Folkeparti har ingen planer om at nedlægge Integrationsministeriet, skriver politisk ordfører Carina Christensen (K).

Hvorfor Naser Khader har sagt noget, som ikke er i overensstemmelse med partiet politik, fremgår ikke af pressemeddelelsen - og det er ikke lykkedes at få Naser Khader selv i tale for en kommentar til, at han nu er blevet banket på plads af sin partitop. 

I stedet fortæller Carina Christensen i pressemeddelelse, at de Konservative blot ønsker at flytte selve indvandringspolitikken fra Integrationsministeriet til Beskæftigelsesministeriet.

- Kvalificeret arbejdskraft skal henvende sig i Udlændingeservice, hvor sagerne kan blive behandlet under smidigere procedurer af Beskæftigelsesministeriet. Til gengæld mener vi, at asylpolitikken og integrationen af dem, som allerede er her, bliver i Integrationsministeriet. Det fremgår tydeligt af vores udspil Demokratisk Integration fra 2009, skriver hun. 

Naser Khader har ellers tidligere tirsdag morgen været i såvel Radioavisen som på TV 2 News og bekræfte historien. Og kl. 9,30 tirsdag morgen skrev jp.dk en netartikel, hvor Lars Barfoeds rådgiver bekræftede, at det er partiets politik at fjerne integrationsminister Søren Pinds (V) ministerium.

Sideløbende har såvel Dansk Folkepartis integrationsordfører Peter Skaarup og minister Pind været ude og advare imod at nedlægge det stormombruste integrationsministerium, som tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) opfandt i 2001.