Rønn: Skammeligt at lukke Integrationsministeriet

Det må skyldes uvidenhed og manglende interesse for integrationen, når K og R foreslår at nedlægge Integrationsministeriet, mener tidligere integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V).

Birthe Rønn Hornbech (V) kalder forslaget om at nedlægge integrationsministeriet for 'skammeligt'. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Tidligere integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) ærgrer sig godt og grundigt over det radikal-konservative forslag om at nedlægge Integrationsministeriet efter et kommende valg for at gøre det enklere at skaffe arbejdskraft til Danmark.

En lukning af det ti år gamle ministerium vil nemlig have den stik modsatte effekt, mener Venstres Birthe Rønn Hornbech.

- Det er skammeligt, de ved ganske enkelt ikke, hvad de taler om. Alle de tråde som ville blive skåret over og ikke kan samles op igen, siger Birthe Rønn Hornbech til Berlingske.

Hun mener, forslaget langt hen ad vejen skyldes uvidenhed.

- Jeg har hørt forskellige politikere i valgkampen foreslå tiltag, som allerede er vedtaget for længst. Hvis blot de kendte til en lille del af de ting, vi har opnået, ville de ikke komme med sådan et forslag, siger Birthe Rønn Hornbech.

Ifølge det grøn-lilla forslag skal familiesammenføringer og asylområdet føres over i Justitsministeriet, mens beskæftigelsesindsatsen lægges over i Beskæftigelsesministeriet. Og netop det sidste er ifølge Birthe Rønn Hornbech helt forrykt.

Beskæftigelsesindsats drukner

- Forsvinder Integrationsministeriet, så drukner indvandrerne i den almindelige beskæftigelsesindsats, og man glemmer kulturforskellen hos dem, der kommer til Danmark, siger Birthe Rønn Hornbech og peger på, at en enorm ekspertise vil gå tabt.

- Med Integrationsministeriet har man samlet mere end 100 ildsjæle, som alle arbejder for den samme sag. Som minister rejste jeg konstant landet rundt for at besøge virksomheder, kommuner, erhvervsklubber og sprogskoler. Hvem skal gøre det, hvis ministeriet bliver nedlagt, spørger Birthe Rønn Hornbech, der er på vej med en erindringsbog om sin tid som minister.

Dansk Folkepartis integrationsordfører, Peter Skaarup, samt Socialdemokraternes ditto Henrik Dam Kristensen er ifølge dagens udgave af Berlingske også imod forslaget. Det samme er den nuværende integrationsminister, Søren Pind, som advarer imod "et tilbageskridt for integrationen".