»Hvis Assads fly eller Islamisk Stat nærmer sig, så skyder vi dem. Uanset hvad Putin siger«

Danmark skal sammen med en koalition af lande gå ind i Syrien og nedkæmpe fly fra det syriske styre, hvis flygtningestrømmen skal stoppes, mener de Konservative.

Foto: BASSAM KHABIEH

Danmark skal sætte F16-fly og specialstyrker ind mod Syriens regime sammen med en koalition af villige, foreslår de Konservative ifølge Jyllands-Posten.

Ifølge udenrigsordfører Naser Khader (K) er regimet den primære årsag til, at så mange er på flugt i øjeblikket.

»Det, der skaber den største flygtningestrøm og har slået flest syrere ihjel, er Assads fly og tøndebomber. Derfor skal vi lave en flyveforbudszone, hvor vi vil beskytte civile. Og hvis Assads fly eller Islamisk Stat nærmer sig, så skyder vi dem. Uanset hvad Putin siger. Nu er det nok med ham diktatoren,« siger Naser Khader.

Mandag meddelte Frankrigs præsident Francois Hollande, at landet vil udvide kampen mod Islamisk Stat til også at omfatte terrororganisationens stillinger i Syrien. Indtil nu har missionen, som Danmark har deltaget i, begrænset sig til Irak.

De Konservative ønsker at gå endnu længere og direkte bekæmpe fly fra det syriske styre. Det afviser Venstre dog. Udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen (V) mener ikke, at det er vejen at gå. Han vil i stedet øge den økonomiske støtte til flygtningelejre i nærområderne og fokusere den militære indsats mod Islamist Stat, skriver Jyllands-Posten.