Korrespondent i Tyskland: Kun få flygtninge opgiver rejsen mod nord

Selv om tog med flygtninge er blevet tilbageholdt tirdag, vil det næppe bremse vandringen mod de nordiske lande, fortæller Berlingskes korrespondent i Tyskland.

Tog mod Danmark bliver tirsdag holdt tilbage og tømt på Hamborg hovedbanegård af de tyske myndigheder fordi der er flygtninge og immigranter ombord, som ikke er registreret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

TYSKLAND: De tyske myndigheder har tirsdag forsøgt at registrere flere flygtninge og migranter med kurs mod Danmark og andre nordiske lande.

To tog med retning mod Rødby er således blevet stoppet af det tyske forbundspoliti, oplyser togselskabet Deutsche Bahn.

Men selv om de tyske myndigheder forsøger at registrere flygtningene vil de næppe afbryde deres rejse mod de nordiske lande, vurderer Berlingskes korrespondent i Tyskland, Troels Heeger.

Han havde købt billet til et af de tilbageholdte tog, der skulle være afgået fra Hamborg tirsdag formiddag. Men efter flere timers venten blev toget med op mod 100 flygtninge om bord rømmet, fortæller korrespondenten.

»Efter et par timers forsinkelse med nervøsitet og forvirring blandt flygtningene kom der er en person fra de tyske udlændingemyndigheder, der i samarbejde med en tolk forklarede flygtningene, at toget ikke ville køre til Danmark, og at flygtninge skulle gå ud af toget,« siger Troels Heeger og forklarer, at flygtningene blev tilbudt at blive fragtet med busser til et tysk opsamlingssted, hvor de ville blive registreret.

Samtidig var der politi på perronen, hvor de forsøgte at holde situationen i ro og guide flygtninge videre til det tyske opsamlingssted

Men lysten til at tage imod det tyske tilbud var forsvindende lille, fortæller Troels Heeger.

»De færreste havde lyst til at følges med de tyske myndigheder. Mange af flygtningene, der blev smidt af toget, er stadig på banegården og overvejer, hvordan de kan komme videre. Der er ikke mange, der efter min vurdering har opgivet at komme videre til Danmark på en eller anden måde,« siger korrespondenten.

Han fortæller, at der primært at tale om mennesker fra Syrien og Irak, der vil videre mod Danmark, Sverige, Holland og Finland.

Også i Lübeck er et tog blevet standset med flygtninge om bord, oplyser Deutsche Bahn til Berlingske Nyhedsbureau.

Der er samtidig stor forvirring om, hvordan togene fremover kommer til at køre. Ifølge DSB er således der store forsinkelser på de internationale af gange fra Tyskland til Danmark via Rødby og Padborg, fordi der udføres paskontroller ved den dansk-tyske grænse.