Heunicke: Løkke holder øv-dag i hængekøjen

Socialdemokraternes politiske ordfører brugte det meste af sin taletid på at skyde på oppositionens leder.

Lars Løkke Rasmussen, Venstre under afslutningsdebatten Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen

Det må være op til Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V) at svare på, hvad Venstre vil gøre for de 20.000 dagpengemodtagere, der om godt en måned står til at have opbrugt deres ret til dagpenge.

Sådan lød det fra Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke (S), da han indtog talerstolen ved Folketingets afslutningsdebat onsdag. Og det var et klart angreb på Venstre-formanden, Heunicke havde med sig:

»Hvad siger Lars Løkke Rasmussen, manden, der mere end nogen andre har ansvaret for at sætte disse mennesker i denne situation? Han siger nej til regeringens løsning. Han siger, at Venstre vil stemme imod at sikre forsørgelse og tryghed til de mange familier, hvor mor eller far stod til at opbruge dagpengeretten på grund af regler, han lavede,« lød det fra ordføreren med henvisning til den dagpengereform, VK-regeringen gennemførte i 2010.

»Spørgsmålet er, hvad vil Lars Løkke Rasmussen så gøre for de arbejdsløse, hvordan vil han sikre, at tusindvis af mennesker ikke står uden noget at leve af, hvad er hans svar til de arbejdsløse?« sagde Heunicke.

Socialdemokraten kritiserede også oppositionens formand for ikke at have været på Folketingets talerstol i lang tid. Heunicke henviste således til, at Løkke senere onsdag skal vidne for Statsløsekommissionen og derfor forlader debatten. Ifølge den socialdemokratiske ordfører betyder det, at Løkke har været fraværende fra talerstolen i 565 dage.

»Men dagen er stadig ung, og debatten er lang, så jeg tror godt, han kan nå at komme herind, så han kan gå på talerstolen i 2. runde. Men på den anden side: Når man kender Lars Løkke Rasmussen, så ved man også, at der er overhængende risiko for, at han tager sig en øvdag, når han kommer hjem fra vidneskranken.«

Men tiden er løbet ud for at holde sig i baggrunden, lød det fra Heunicke:

»Hængekøjen kan simpelthen ikke bære længere.«

Efter talen bemærkede Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby (V), at hun undrede sig over, at Heunicke brugte sin taletid på at tale om »Christiansborg-spin og ikke politik«. Hun ville vide, hvornår Socialdemokraterne mente, det ville være et godt tidspunkt at lave en dagpengereform.

»Timingen var skrækkelig, indfasningen var alt for brutal,« sagde Heunicke om den dagpengereform, VK-regeringen gennemførte.