Thorning erklærer blokpolitikken død

I sin tale ved Folketingets afslutningsdebat understreger statsministeren vigtigheden af det brede fællesskab.

»Blokpolitikken er fortid. Fremtiden tilhører det brede samarbejde,« sagde statsminister Helle Thorning-Schmidt på talerstolen under afslutningsdebatten i Folketinget Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen

Statsministeren erklærede endnu engang blokpolitikkken for fortid, da hun onsdag åbnede Folketingets afslutningsdebat med at gøre status.

»Vi er åbne over for omverdenen. Vi løser problemer i fællesskab. Der har været en vilje til at række ud efter det fælles bedste i stedet for at have det bedst alene for sig selv,« sagde Helle Thorning-Schmidt (S), som understregede, at det altså også gælder for arbejdet på Christiansborg:

»Blokpolitikken er fortid. Fremtiden tilhører det brede samarbejde.«

Statsministeren fremhævede Vækstplan DK, SU-reformen og reformen af kontanthjælpssystemet som nogle af de brede aftaler, regeringen har indgået med oppositionspartierne i løbet af folketingsåret.

»Brede aftaler giver tryghed i en tid, hvor krisen langt fra er ovre. Brede aftaler giver robusthed til vores økonomi. Og det er nødvendigt. Vi skal holde fast i vores solidaritet. Vi skal passe på hinanden, selvom det er krise,« sagde Thorning.

Også de igangværende forhandlinger om folkeskolen blev fremhævet af statsministeren, der understregede, at hun også her håber på en bred aftale.

Og det er trygheden, der er det væsentlige for danskerne, sagde statsministeren.

»Men når der skydes med skarpt i Værebroparken, og når der stikkes med knive i Odense, så er vores trygge dagligdag presset. Så er der boligområder, hvor man ikke længere føler sig tryg. Jeg vil understrege, at det er og bliver forældrenes ansvar at passe på deres børn og opdrage dem,« sagde Thorning.

Og man skal være med til at bidrage for at nyde godt af trygheden, var meldingen fra statsministeren:

»De beslutninger, som vi træffer her i Folketinget, gør en forskel for mennesker i hele Danmark. Vi giver alle mulighed for at være med og yde det, de kan. Alle bliver mødt med krav, men ingen bliver ladt tilbage.«

Afslutningsdebatten fortsætter hele dagen og aftenen.

B.dk følger debatten hele dagen, og du kan følge debatten på live-tv her.

-