DF: Hele Danmark tilgodeses i trafikaftale

Dansk Folkeparti er tilfreds med, at hele Danmark tilgodeses i den aftale om forbedring af den kollektive trafik, som regeringen har indgået med Dansk Folkeparti og Enhedslisten.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For Dansk Folkeparti har det været afgørende, at hele Danmark ville blive tilgodeset i den aftale om forbedring af den kollektive trafik, som regeringen har præsenteret klokken 10 tirsdag.

- DF har under forhandlingerne lagt vægt på, at hele Danmark skulle tilgodeses. Derfor er det glædeligt, at kommende letbaner i Odense og Ålborg sikres samme statslige medfinansiering, som det har været tilfældet i Aarhus. Efter flere års tilløb, bliver der etableret samdrift samt indkøb af nye tog til strækningen mellem Odder og Grenå. Togdriften på strækningen elektrificeres, hvilket vil være et kæmpe løft for den kollektive trafik og letbanen i Danmarks næststørste by, Aarhus, siger Dansk Folkepartis trafikordfører Kim Christiansen.

Det er Dansk Folkeparti og Enhedslisten, der sammen med regeringen har lavet en aftale om takstnedsættelser og investeringer til forbedring af den kollektive trafik.

Blandt andet betyder aftalen, at der etableres en særlig pulje på 285 millionerne kroner til offentlig trafik i Udkantsdanmark, og at der afsættes 54 millioner kroner til forbedringer og sikringer af overkørslerne på Vestbanen i Vestjylland.

Der er desuden aftalt en sikring af de sociale rabatter på fjernbusser, som tæller ruter fra København til og fra Bornholm og Aalborg.

- På den måde sikrer vi, at gøre transporttiden fra de større byer til København mere økonomisk rimelig for eksempel studerende og børnefamilier, som ofte har større behov for at tage turene, men ikke de store penge at rutte med, siger Kim Christiansen.