Camre åben for at endnu en periode i EU-Parlamentet

Selvom Mogens Camre tidligere har sagt, at han stopper i Europa-Parlamentet i 2009, lufter han nu muligheden for endnu en periode. Meldingen falder ikke i god jord hos DF-ledelsen.

Mogens Camre åbner nu overraskende op for at genopstille ved europaparlamentsvalget i 2009.

Den 71-årige politiker, der blev valgt ind i parlamentet i 1999 for Dansk Folkeparti, har ellers hidtil sagt, at ti år i EU er mere end rigeligt.

Efter at Camre droppede Folketinget, dagen efter han blev valgt ind, sagde Pia Kjærsgaard, at han ikke bliver genopstillet. Hun forventede også, at det i 2009 er slut med Camre i EU.

Men ikke nødvendigvis, lyder det nu fra Camre. »I politik skal man aldrig sige aldrig. Det kan være, at jeg af den ene eller anden grund føler, at der er en situation, hvor jeg – hvis nogen beder mig om at gøre en anstrengelse om to år – vil kunne presses.«

Mogens Camres tid som aktiv politiker i DF stopper dog nok, når hans periode i parlamentet udløber i 2009. Partiets næstformand Peter Skaarup, lyder i hvert fald ikke som en mand, der vil presse Camre for en ny runde i EU.

»Som vi har hørt det hidtil, har Mogens Camre selv sagt, at han ikke vil stille op igen til europaparlamentsvalget, og det er også vores forventning, at det bliver sådan,« siger Peter Skaarup.

Kampagne i aviser
Tidligere har Camre også sagt, at han vil stoppe i 2009. Men nu siger han:

»Det kommer an på mange ting. Nu må vi se, hvor gode kandidater Dansk Folkeparti kan stille med. Forhåbentligt kan de stille med nogen, der er bedre end mig, det vil da være udemærket.«

Udover ikke at slippe tanken om at fortsætte som aktiv politiker for DF, er Mogens Camre aktuel med en større annoncekampagne i Berlingske Tidende, Morgenavisen Jyllands-Posten, Ekstra Bladet og B.T. Her bruger han ca. 200.000 kr. – penge han får fra EU – på at overbevise danskerne om, at de bl.a. bør sige nej til euroen.

»Det er på høje tid, at vi gør befolkningen klar over den problematik, at regeringen vil smyge sig uden om at spørge folket, om de vil afgive så mange nye beføjelser til EU. Derfor indrykker vi annoncerne,« siger Camre – der understreger, at annoncekampagnen er aftalt med DFs ledelse.