Bor du i en yder- eller en nyderkommune?

Skal du sende eller modtage en Webergrill om året? B.dk er gravet ned i den nye udligningsordning og viser, hvem der skal grave dybere i lommerne i forhold til sidste år. KLIK PÅ KORTET NEDERST I ARTIKLEN

I visse kommuner betyder den nye udligningsordning, at borgerne skal til at betale et højt beløb mere om året; så højt, at det svarer til værdien på en Webergrill. Andre kommuner kan derimod læne sig tilbage og tage imod de ekstra kroner.

Med forslaget til den mellemkommunale udligningsordning vil 63 kommuner i 2012 modtage flere penge i forhold til sidste år. Pengene kommer fra de resterende 35 kommuner. I alt kan det komme til at dreje det sig om 11.1 milliarder, der skifter pengepung.

Københavns Kommune ser på papiret ud til at være den kommune, der kommer til at bidrage med det højeste beløb. Fordeler man dog beløbet på borgere over 18 år i Københavns Kommune, svarer det til 532 kroner ekstra per indbygger.

Men det beløb er langt fra toppen, hvor Gentofte Kommune indtager førstepladsen fordi borgerne skal til at finde 1.209 kroner mere per næse. I hvert fald hvis forslaget om den nye udligningsordning bliver vedtaget

B.dk har undersøgt, om du kommer til at få eller give mere. Klik på kortet under artiklen for at se, hvordan det vil gå i din kommune.

Du kan se også se kortet i en større størrelse og zoome ind her.

Udregningerne er baseret på en teoretisk beregning fra Økonomi- og Indenrigsministeriet, der viser hvor meget kommunerne enten kommer til at betale eller modtage ekstra i forhold til sidste år.

Denne artikel er blevet til i samarbejde med journalistuddannelsen på Syddansk Universitet.

Kortets inddeling i kommunegrænser er udarbejdet af Søren Johannesen og microformats.dk