Alle venter på Venstre

Efter Bendtsens farvel spekulerer alle nu i, hvad Venstre gør. Statsministeren afviste ikke på vanlig vis muligheden for en rokade i V-rækkerne.

Foto: Bax Lindhart

Med de Konservatives lederskifte hviler alles øjne på Venstre. Og statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) slog det ikke effektivt i jorden, da han blev spurgt, om han nu rokerer blandt Venstres ministre.

- Det er der slet ikke taget stilling til. Jeg vil senere i dag tage en drøftelse med den nye konservative leder. Og der vil diskutere i fred og ro, hvordan vi nu skal gribe sagerne an.

Får vi en rokade?

- Vi kommer det ikke nærmere, lød det fra Fogh.

Kulturministerposten i spil
Den ledige plads på ministerholdet er nu kulturministerposten, som Brian Mikkelsen efterlader. Han skal være justitsminister og Lene Espersen overtager Bendtsens Økonomi- og Erhvervsministerium.

De konservative har endnu ikke svar på, hvem der så skal være kulturminister. Èn af årsagerne er, at de netop afventer Venstre.

Fogh skal senere drøfte mulighederne med Lene Espersen, men blandt de navne, som nævnes hos de Konservative, er Lars Barfoed. Det vil dog være en temmelig stor overraskelse, fordi han stadig har et anstrengt forhold til Dansk Folkeparti.

Også Henriette Kjær – tidligere familie- og forbrugerminister - kan være en mulighed.

Fogh selv afviste, at han er på vej nogen som helst steder:

- Jeg er statsminister, og jeg bliver som statsminister, så længe vælgerne vil det.

Senere i dag vil statsministeren og Lene Espersen mødes for at drøfte en ministerrokade.

- Det drøfter vi senere i dag i fred og ro, sagde Fogh.