Mobilen slår kassereren ud

»Lægger du ud? Så sender jeg penge fra mobilen, inden vi går«. Hørt på en café, hvor to unge piger liiige skal have det med pengene på plads, inden de nipper til hvidvinen. Det mest sandsynlige er, at pengene ryger via Danske Banks app, der hedder MobilePay. Den har nu rundet én million brugere, og selv om konkurrenternes løsning flytter pengene hurtigere, bruges Danske Banks løsning af cirka fire gange så mange.

Linda Overgaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For en forretningslysten virksomhed er det selvfølgelig en stor fordel at få fat i de unge, påvirkelige og købedygtige forbrugere, der ofte vil blive hængende som kunder i banken mange år frem.

Tidligere konkurrerede banker på at have de bedste priser, god service og flinke kasserer. Hvem husker ikke modtagelsen i banken, når spareskillingerne skulle tælles op og sættes ind på barnets første bankbog.

Men nu står konkurrencen især andre steder som f.eks. på en café. Hvis veninden er glad for app’en fra Danske Bank, er det reelt hende, der sælger den til andre unge. Ikke underligt bejler flere typer firmaer og brancher til denne mobilbegejstrede kundegruppe. Teleselskaberne bakser med en løsning, og Nordea og en række andre banker forsøger sig med Swipp-løsningen.

4T Mobile Payment ejes af de fire store teleselskaber, og det skal gafle noget af markedet for mobilbetalinger fra bankerne. Selskabet ventes snart klar med en løsning, der vil gøre det muligt at betale i netbutikker med mobilnummer og adgangskode. Pengene vil blive trukket fra en Konto hos 4T.

Nordea, Nykredit, Arbejdernes Landsbank, Spar Nord, Sydbank, Jyske Bank og Lokale Pengeinstitutter har lanceret Swipp, men det går altså ikke helt så hurtigt med at »swippe«, som det gør med at få kunder til Danske Banks MobilePay. Om succesen ligger i massiv markedsføring, er uvist, men Danske Bank får sikkert endnu mere gang i overførsler af mobile penge, for ledelsen har aflyst at opkræve de planlagte ti øre pr. betaling i to år frem. Swipp-løsningen fra de andre banker er også gratis, men det er altså Danske Bank, der løber med kunderne.