Mobil-betaling hitter hos danskerne

Flere end en million danskere har nu downloadet appen MobilePay, der gør det muligt at overføre penge fra mobiltelefon til mobiltelefon.

Flere end en million danskere har nu downloadet appen MobilePay, der gør det muligt at overføre penge fra mobiltelefon til mobiltelefon. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskerne er vilde med at bruge mobiltelefonen som betalingsmetode.

På under ni måneder er Danske Banks app, MobilePay, blevet downloadet mere end en million gange, og alene i december blev der gennemført over 900.000 betalinger og overført en kvart milliard kroner gennem MobilePay.

»Det har overgået alle forventninger og illustrerer, at brugervenlige og relevante mobile løsninger har en stor fremtid,« siger chefen for forretningsudvikling i Danske Bank, Jesper Nielsen, i en pressemeddelelse.

Succesen betyder, at appen forbliver gratis at benytte de næste to år. Danske Bank har ellers tidligere meldt ud, at overførsler via MobilePay kun vil være gratis for den første million brugere frem til januar 2016, mens en transaktion derefter vil koste 10 øre, hvis man ikke er kunde i Danske Bank.

»Den beslutning reviderer vi nu, fordi vi ønsker at fastholde MobilePay som markedets mest attraktive og udbredte betalings-app. Vi gør MobilePay gratis for alle helt frem til 2016. Om den derefter skal være gratis, vil afhænge af produktets og markedets udvikling,« siger Jesper Nielsen.

I efteråret iværksatte banken et forsøg, som åbnede for, at danskerne kan benytte MobilePay i udvalgte butikker. Baseret på de erfaringer vil banken til februar lancere en ny MobilePay app, som alle erhvervsdrivende kan benytte.

MobilePay blev i sidste uge kåret som »App of the Year 2013« ved Danish App Awards.