Udenlandske pengemænd indtager Strøget

Ejendommene på Strøget i København bliver handlet til rekordhøje priser. Priserne bliver presset op af udenlandske finanshuse.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund

Udenlandske investorer presser priserne på ejendomme på handelsgaden Strøget i København op på et niveau, som de aldrig har været før. Det skriver Jyllands-Posten.

Jyllands-Posten Finans har kortlagt ejendomshandler på Strøget i de senere år. Kortlægningen viser, at udenlandske investorer siden 2013 har betalt 8,2 milliarder kroner for 30 ejendomme på Strøget.

Ifølge Finans’ oplysninger er strategien bag mange af investeringerne, at priserne skal fortsætte med at stige, så ejendommene kan sælges med stor fortjeneste.

Mads M. Nørgaard, der står bag butikskæden Nørgaard på Strøget og selv er medejer af flere ejendomme, frygter, at de udenlandske finanshuse vil omdanne den københavnske handelsgade til en dansk udgave af Londons primære handelsgader.

»Det, vi ser lige nu på Strøget, er kapitalisme i sin allermest rå form. Det har typisk den konsekvens, at de store banker de små, og det er dødhamrende ærgerligt. Selvfølgelig er det fedt, at vi får Prada til byen, og at Louis Vuittons butik ser fantastisk ud. Men det er trist, hvis det hele kommer til at ligne Bond Street eller Oxford Street,« siger Mads M. Nørgaard til Jyllands-Posten.