Trump vil sænke selskabsskatten til 15 procent

Der kan være store skattelettelser i vente til amerikanske virksomheder, hvis det går Donald Trump, som han gerne vil.

Donald Trump vil ifølge Financial Times sænke den amerikanske selskabsskat til 15 pct. Fold sammen
Læs mere
Foto: MANDEL NGAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, vil accelerere væksten med en stor skattelettelse til landets virksomheder. Ifølge en talsperson fra Det Hvide Hus vil Trump sænke skatten til 15 pct. fra nuværende 35 pct.

Det skriver Financial Times.

Forslaget forventes at få en vakkelvorn modtagelse blandt konservative medlemmer af Kongressen, der er bekymrede for USA's eskalerende gæld.

USA's finansminister, Steven Mnuchin, har ihærdigt forsøgt at dæmpe bekymringerne med udtalelser om de mulige gevinster ved en skattereduktion. I sidste uge udtalte Mnuchin til Financial Times, at justeringer i skattetrykket kan udløse 2000 millioner dollar i ekstra indtægt afhængig af vækstraterne.

Regeringens økonomiske beregninger afventer godkendelse fra den såkaldte Joint Committee on Taxation, der overvåger skattereformer i USA, før det kan konkluderes, at udspillet ikke vil resultere i røde tal på statsbudgettets balance.

Ifølge Mick Mulvaney, der har ansvaret for USA's budget i Det Hvide Hus, vil en detaljeret skattereform først være klar til juni.

/ritzau/FINANS