Trump varsler stort nyt om amerikansk skattereform

USA's præsident, Donald Trump, meddeler, at han kommer med "stor" meddelelse om en skattereform i næste uge.

Præsident Donald J. Trump Fold sammen
Læs mere
Foto: SHAWN THEW

Washington D.C.. Den amerikanske præsident, Donald Trump, lover fredag aften, at han omsider er klar til at fremlægge nyt om en amerikansk skattereform.

- Vi kommer til at have en stor meddelelse på onsdag angående en skattereform. Processen begyndte for lang tid siden, men formelt går den rigtigt i gang på onsdag, lyder det fra Donald Trump.

Præsidentens udmelding kommer under et besøg i USA's finansministerium.

Nyheden om snarligt nyt angående en skattereform blev i første omgang rapporteret af nyhedsbureauet AP i forbindelse med et Trump-interview.

Her fremgik det, at Trumps udmelding kom som en overraskelse for flere af præsidentens lobbyister og støtter i kongressen. De havde angiveligt ikke nogen idé om, hvad Trumps "store meddelelse" indeholder.

En embedsmand fra Det Hvide Hus har i forbindelse med Trumps udtalelse sagt, at der muligvis ikke kommer en melding om en skattereform onsdag.

- Præsidenten siger det, som han hele tiden har sagt: At han vil lave en skattereform hurtigst muligt, samtidig med at han laver den ordentligt.

Trumps meddelelse får varme ord med på vejen fra formanden for skattekomitéen i Repræsentanternes Hus, Kevin Brady.

- Jeg sætter pris på præsidentens lederskab og stærke vilje til at gennemføre en omfattende skattereform, lyder det fra Kevin Brady.

Fredag underskrev Trump i øvrigt et dekret, der instruerede finansministeriet i at gennemgå tidligere præsident Barack Obamas reguleringer af skattesystemet de sidste 18 måneder af Obamas periode som præsident.

Donald Trump og republikanerne i kongressen ser en skattereform som det bedste værktøj til at forhindre, at amerikanske firmaer benytter sig af skattefordele og eksempelvis rykker hovedkvarterer til andre lande.