Topchef får solid opbakning

Trods skuffende resultater har topchef gennem næsten 4,5 år Tue Mantoni solid støtte fra bestyrelsesformand Ole Andersen.

Tue Mantoni blev topchef for B&O i 2011. Arkivfoto: Morten Stricker
Læs mere
Fold sammen

Skuffelserne har stået i kø, aktiekursen er dalet, og efter næsten fire et halvt års lederskab har topchef Tue Mantoni endnu ikke haft succes med at vende udviklingen.

Alligevel sidder den 40-årige topchef trygt i direktørstolen. Det fastslår bestyrelsesformand Ole Andersen efter endnu et skuffende årsregnskab for B&O.

»Vi har fuld tillid til vores direktør og hele direktionen, og det emne er ikke til debat,« siger Ole Andersen, bestyrelsesformand i Bang & Olufsen.

Tilbage i 2013 var Tue Mantonis rolle også til debat offentligt. Dengang havde du også fuld tillid til ham. Hvor meget tillid har du tilbage?

»Jamen, jeg er blevet spurgt om, hvorvidt vi har uendelig tillid til ham, og det er der jo ingen, der har. Vi kan ikke give håndslag på, at folk kan være i et job de næste ti år. I alle selskaber bliver direktionen løbende evalueret, og det gælder også i Bang & Olufsen. Men vi bliver også nødt til at forholde os til de udfordringer, som selskabet har haft i mange år efterhånden, og om de udfordringer skyldes dårlig performance fra vores ledelsesteam eller andre forhold. Vi har evalueret tingene – og har fuld tillid til vores direktion,« siger Ole Andersen.

Det vakte opsigt i februar 2011, da den dengang kun 36-årige Tue Mantoni blev hentet hjem fra udlandet fra et direktørjob i motorcykelvirksomheden Triumph og udpeget som Bang & Olufsens nye topchef. Han overtog tøjlerne fra ingeniøren Kalle Hvidt, der blev set som en teknologikyndig »oprydder« hos B&O. Mantoni blev præsenteret som en mand med stor forstand på salg, marketing og branding og som den person, der ville være i stand til at løfte virksomhedens omsætning betydeligt.

Aktionær i B&O, Henrik Møller Henriksen, samt Analytiker i ATP, Jacob Johansen, kommenterer det stadig manglende udbytte: