Skat får færre penge til kontrol

Folketinget har vedtaget en historisk redningsplan for Skat. Men det næste år skal der bruges færre

PLUS-historie. Hvis du får penge tilbage i skat, så brug dem, der hvor du får mest valuta for pengene. (se Ritzau historie 081200) Politikere: Skat for udsultet til at gabe over alle sager - - - - - - - - - - RB Plus. Arkivfoto:Borgerne er skeptiske over for årsopgørelse.I kølvandet på forsvundne milliarder og et skandaleramt IT-system er danskernes skepsis over for Skat vokset. Både ekspert og Skat opfordrer til grundighed. Arkiv;: RB PLUS Skat kaster millioner i skattely-projekt. ARKIVFOTO. Ritzau 9/1 2016 13.00.- - Hvad er et skattely helt præcist, og hvordan kan danske myndigheder komme den slags til livs? Skat har afsat 3, 7 millioner kroner til forskning i fænomenet. // ARKIVFOTO. Forskudsopgørelsen for 2016 landede tirsdag hos borgerne, men Skat har opdaget fejl i mange af dem. (se Ritzau historie 131256) ARKIVFOTO 2014 af SKAT Fredensborg- - Se RB 9/9 2015 08.59. I titusindvis af danskere med gæld til det offentlige skal have nye skattekort med en lavere trækprocent som en konsekvens af de voldsomme problemer med Skats it-system, Et Fælles Inddrivelsessystem (EFI). (Foto: ERIK REFNER/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER

Når Skat det kommende år skal forhindre svindel, skal det gøres for færre penge end hidtil. I 2011 var der afsat 1,2 milliarder kroner til at sikre, at borgere og virksomheder betaler det, de skal. I år er der kun sat 567,4 millioner af til kontrolindsatsen.

Det fremgår af Skats budgetter, som Politiken har fået indsigt i.

Skatteadvokat Torben Bagge, der også er ekstern lektor i skatteret ved Aarhus Universitet, kalder tallene »dybt bekymrende«.

»Når det kunne lade sig gøre at lave den svindel, som vi har set, skyldes det jo blandt andet manglende ressourcer«, siger han, med henvisning til at kontrolområdet i løbet af de seneste år har været ramt af milliarddyre svigt.

Overset udbyttesvindel, ignorerede lækager fra banker i skattely og en mangelfuld kontrol med momsfusk har kostet det danske samfund svimlende summer.