Skat gør klar til milliardregn over danskerne

Skat har de seneste år boltret sig i dårlige sager, men når Skat tirsdag betaler hele 17,1 milliarder kroner tilbage til danskerne i overskydende skat, har den hårdt pressede forvaltning endelig fundet en vindersag, der giver klapsalver fra omkring 3,4 millioner danskere.

Danskerne strømmede til Skats hjemmside, da årsopgørelsen for 2016 lå klar. Nu får omkring 3,4 millioner danskere penge tilbage. Foto: Brian Bergmann/Scanpix 2011) Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Op mod 3,4 millioner danskere kan tirsdag gnide sig en ekstra gang i hænderne, når de logger ind i deres netbank. Skat er nemlig klar til at udbetale godt 17,1 milliarder kroner til de borgere, der i skatteåret 2016 har betalt for meget. Skat lover, at pengene står klar på kontoen tirsdag - med mindre, at ens overskydende skat overstiger 100.000 kr., eller hvis man har gæld til det offentlige.

»I år udbetaler vi godt 17,1 milliarder kr. Det svarer i gennemsnit til 5.063 kr. til omkring 3,4 millioner borgere. Selv om det er dejligt at få penge tilbage, så er det jo udtryk for, at man har betalt for meget i skat i løbet af året. Derfor er det vigtigt, at man sikrer sig, at ens forskudsopgørelse stemmer,« siger Jørgen Wissing Jensen, der er kontorchef i Skat, i en pressemeddelelse.

Mens borgere i Rudersdal Kommune har mest at smile af i Skats store pengeregn, må folk på Bornholm konstatere, at de i gennemsnit får mindst udbetalt. Du kan se, hvordan de mange rare milliarder fordeler sig i Danmark ved at trykke på dette link.

Med milliardudbetalingerne byder Skat efter flere regulære skandaler endelig ind med en sag, som størstedelen af befolkningen vil modtage med kyshånd.

Især to skandaler har vingeskudt Skats image den seneste tid. Mest spektakulær er »danmarks­historiens største tyveri af skattekroner« – skandalen om svindel med refusion af dansk udbytteskat for 12,3 milliarder kroner. Sideløbende er skandalen om Skats skrottede inddrivelsessystem EFI også kun vokset og forventes at koste statskassen op mod 14 milliarder kroner. Tidligere har Skat også fået voldsom kritik i sagerne om »bøllemetoder« og Skats fejlagtige ejendomsvurderinger.

Der er lige nu en redningsplan på vej mod Skat, hvor de centrale punkter er en massiv tilførsel af penge og medarbejdere samt en omstrukturering i separate styrelser. Det ligger allerede nu fast, at der oprettes nye styrelser til fire centrale opgaver: ejendomsvurdering, inddrivelse, told og udvikling.