Se listen: Flere danskere kan nu kalde sig millionær

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at over 80.000 danskere i dag tjener mellem en og to millioner kroner om året. Det er en kraftig stigning siden 2009, hvor det stod allerværst til under finanskrisen.

Foto: Jonas Vandall Ørtvig
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I en tid hvor regeringen kæmper for at give skattelettelser til landets rigeste, er det interessant at se, hvor mange danskere der egentlig er en del af millionærklubben.

Helt nye tal fra Danmarks Statistik afslører nemlig, at 80.100 danskere i 2016 kunne kalde sig millionær, da deres årlige indkomst før skat lå på mellem en og to millioner kroner. Ifølge tallene er der 63.100 danskere, der tjener mellem en og to millioner kroner om året, mens 16.900 danskere er helt oppe og indkassere mere end to millioner. Samlet set svarer det dog kun til, at omkring to procent af danskerne har en årsløn på syv cifre.

Men det er stadig en kraftig stigning i forhold til de lønniveauer, vi har set gennem de seneste år. Ifølge Danmarks Statistiks var antallet af danskere med en indkomst på over en million nemlig kun på 52.000 i 2009, da den økonomiske krise kradsede allermest.

Dykker man ned i tallene for de danskere, der indkasserer over to millioner kroner er skævvridningen mænd og kvinder meget åbenlys. Hele 85 procent af de højestlønnede udgøres nemlig af mænd, mens det kun er tilfældet for 15 procent af kvinderne.

Danmarks Statistik forklarer udviklingen med følgende udsagn: »Det kan blandt andet tilskrives en overrepræsentation af mænd i ledelser og blandt selvstændige, samt flere timer på arbejdsmarkedet for mænd. Samtidig arbejder flere højtuddannede kvinder i den offentlige sektor, hvor der oftest er et glasloft over lønningerne i den høje ende af skalaen.«

Resten af befolkningen

Langt de fleste danskere må dog se langt efter en årsindkomst i millionklassen. Ifølge de nye tal tjener omkring en halv million danskere mellem 500.000 kr. og en million kroner om året. Mens hele 1,4 millioner danskere tjener mellem 300.000 og 500.000 kr. om året. Derudover tjener omkring en million 200.000 til 300.000 kr. om året. Og til sidst har langt de fleste danskere - nemlig 1,6 millioner - en indkomst på mellem nul og 200.000 kroner om året.

Dog skal alle tallene tages med et gran salt, da indkomsterne er udregnet ud fra, hvad der stod på lønchecken før skat. Da de højestlønnede i Danmark har et af de højeste skattetryk i verden bliver en del af udviklingen udlignet, når lønnen først er disponibel på lønkontoen.

Gå selv på opdagelse i tallene her:

Kilde: Danmarks Statistik Fold sammen
Læs mere