240.000 har udsigt til den største lønstigning siden finanskrisen

De lokale lønforhandlinger i industrien giver en stigning på 1,8 procent til de timelønnede.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der bliver i gennemsnit 1,8 procent mere i lønposen til den knap kvarte milliard danskere, der er omfattet af industriens overenskomst.

Det skriver Finans.

Det står fast, efter at arbejdsgiverne i Dansk Industri, DI, har fået meldinger tilbage fra de lokale lønforhandlinger på virksomhederne.

De kommer i kølvandet på den nye, treårige overenskomst i april, hvor den centralt aftalte mindsteløn skal stige med 1,75 procent.

»Vi ser det som et forholdsvis afdæmpet, men passende niveau, og det er en fornuftig udvikling, der er forenelig med den internationale lønkonkurrence,« siger Steen Nielsen, underdirektør i DI, til Finans.

Det er langtfra alle virksomheder, der er færdige med at forhandle med de ansatte. Men eftersom aftalerne for 30 procent - svarende til omkring 70.000 ansatte - er kommet i mål, mener DI sig sikker på, at niveauet ender på 1,8 procent for de timelønnede og to procent for funktionærer.

Det er ifølge Finans den højeste lønstigning for timelønnede, siden finanskrisen satte ind i 2009.

Det er dog ikke alle, der er tilfredse. Bjarne Sørensen er formand for Dansk Metal i Horsens, og her havde man sat næsen op efter mere.

»Jeg havde en fornemmelse af, at arbejdsgiverne nok ikke ville åbne for pengeposen, selv om vi var tilbageholdende ved de tidligere forhandlinger. Den goodwill er ikke blevet indfriet, og det er vores udgangspunkt til næste gang, vi skal forhandle,« siger han til Finans.