Moderat lønpres fortsætter

I løbet af det seneste år er lønningerne inden for DA-området steget med 2,9 procent i gennemsnit. Inden for byggeriet har der været et lille fald i lønstigningstakten

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lønnen stiger for de danske lønmodtagere, men stadig kun i et begrænset omfang. Inden for det seneste år er lønningerne i gennemsnit steget med 2,9 procent. Det viser den seneste lønstatistik som Dansk Arbejdsgiverforening netop har sendt på gaden.

Heraf udgjorde stigningen i genebetalinger 0,2 procentpoint, mens indbetalingerne til pension voksede med 0,9 procentpoint.

Samlet set oplevede arbejdere den største stigning med en vækst på 3,1 procent, mens funktionærerne kun kunne glæde sig over at få 2,7 procent mere i lønningsposen. Det mest overraskende er dog, at byggeriet trods meget stor aktivitet oplevede et mindre fald i lønstigningstakten.

Det glæder man sig over i Dansk Byggeri, mens Dansk Bank fremhæver, at risikoen for en pludselig overophedning af den danske økonomi ikke står lige for døren. Men Danske Bank fremhæver, at presset på arbejdsmarkedet øges måned for måned, og dagens tal er ikke ensbetydende med, at den danske økonomi går fri af problemer med flaskehalse.