Fakturaportal runder kunde nummer 1000

E-faktura. Det offentliges indførelse af elektronisk faktura-tvang skaber travlhed hos fakturaportaler.

De offentlige myndigheders krav om elektroniske fakturaer har skaber efterspørgsel på webbaserede fakturaportaler, der gør det nemmere og billigere for virksomhederne at sende en e-faktura. Det er jyske TM Networks, der står bag DK Faktura, et eksempel på.

Virksomheden var en af de første til at tilbyde et system til elektronisk fakturering, og for nylig tilmeldte kunde nr. 1000 sig fakturaportalen.

- Det er meget, meget let at komme i gang med. For eksempel beder DK Fakturas indtastningsskabelon automatisk om alle de oplysninger, som momsbekendtgørelsen kræver. Man får en sikker og effektiv arbejdsproces, uden at skulle tænke mere over det. Den enkelhed er der mange, der sætter stor pris på, udtaler Lars Steffensen fra TM Networks, der har hovedsæde i Silkeborg.

Mange fakturaportalerEt af kravene til en e-faktura er, at den kan læses direkte af det offentliges økonomisystem.

Fakturaportalerne er et alternativ til de såkaldte Læs Ind-bureaurer, hvor fakturaen skrives i virksomhedens økonomi- eller faktureringssystem, printes ud på papir, lægges i en frankeret kuvert og sendes med posten.

Det koster mellem tre og fire kroner at sende en e-faktura via en fakturaportal. Lars Steffensen fortæller, at der er alle typer brugere af portalen, fra læger og maskinværksteder til store forlag og reklamebureauer.

Der findes flere private udbydere af fakturaportaler, og der kommer hele tiden flere til. Eksempler på portaler, der i dag er oppe er vedhæftet denne artikel. -trichs