Færre skal betale topskat

Skat. Regeringens skattereform vil betyde, at de grønne afgifter øges, beskæftigelsesfradraget sættes i vejret, mens grænserne for hvornår man skal betale mellem- og topskat hæves.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen og vicestatsminister Bendt Bendtsen præsenterede i dag den længe ventet skatteplan på et pressemøde på Christiansborg.

Skatteplanen foreslår, at beskæftigelsesfradraget sænkes. Mellemskatten fjernes for omkring 500.000 skatteydere. Og topskatten hæves, så 140.000 danskere ikke længere skal betale topskat. Skatteplanen er 100 procent finansieret, oplyste statsministeren.

Det skriver Business/RB-Børsen.

Regeringen sigter med sin 2015-plan mod en finanspolitik, hvor der ikke nødvendigvis er store overskud på de offentlige finanser, men der skal som minimum være balance i 2015.

- Den holdbare linje i finanspolitikken indebærer, at der nu er plads til en gradvis reduktion af de nuværende store overskud frem mod 2015, hvor der mindst skal være balance på de offentlige finanser, skriver regeringen.

Den fremhæver velfærdsaftalen, der satte nye aldersgrænser for efterløn og pension, som et vigtigt grundlag for den fremtidige finanspolitik.

- Dermed vil stigende levetid også medføre flere år på arbejdsmarkedet. Det styrker de offentlige finanser på længere sigt og i de perioder, hvor stigningen i levetiden er mest udtalt. Navnlig som følge af Velfærdsaftalen er der derfor ikke længere brug for store overskud i 2015 for at spare op til, at fremtidige generationer er pensionister i en stadig større del af livet, forklarer regeringen.

Kilde: Business/RB-Børsen

- mja