50 mio. kr. til vækst og udvikling i Århus Amt

Læs mere
Fold sammen
p>- Pengene skal føre til en række stærke partnerskaber mellem offentlige myndigheder, forsknings- og uddannelsesinstitutioner og erhvervslivet. Det er partnerskaber, der skaber handling og gør en forskel, siger Christian Møller-Nielsen, formand for amtets Erhvervsudvalget. Han henviser til de positive erfaringerne fra it-byen Katrinebjerg i Århus.

Amtet satser på et tæt samarbejde med kommunerne, uddannelsesinstitutionerne og erhvervslivet. Der kan gives støtte til initiativer inden for de fire områder, som både danske og OECD-undersøgelser har vist giver vækst:

uddannelse og kompetence,

iværksætteri,

innovation,

regionale rammebetingelser

Støtte til regionale rammebetingelser kan blandt andet være tilskud til infrastruktur, erhvervsinitiativer samt kultur og fritidstilbud.

- Det er vigtigt, at hele Østjylland er på banen i forhold til at sikre vækst og udvikling. Vi skal udnytte de særlige erhvervsmæssige styrker, vi har, og de fortrin det giver regionen, at Århus er en stærk uddannelses- og forskningsby, siger Christian Møller-Nielsen.

Det er en betingelse for tilskud, at der er tale om nyskabende initiativer, som helst skal omfatte flere aktører indenfor amtets eller med aktører i flere amter.er